- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

FIGYELEM! GYORSHÍR!

A Tettrekész főtitkárát, Szima Juditot a kaposvári ügyészek most ezekben az órákban állítják elő Szekszárdon!

A több órán át húzódó házkutatás folytatásaként ezekben a percekben kaptuk a hírt, hogy Szima Juditot, annak ellenére, hogy a mai napon órákon át tartó házkutatással próbálták megfélemlíteni, az eljáró ügyészek újabb intézkedést foganatosítottak ellene.


Szima Judit
Fotó: MTI / Kovács Tamás

A szakszervezet ellen hűtlen kezelés koholt és átlátszó gyanúja miatt indított eljárásban péntek délután előállítják információink szerint a Szekszárdi Városi Rendőrkapitányságra!

Alaposan feltételezhető, hogy az ügyészség parancs alapján jár el, amelynek mondvacsinált ürügye csupán a hivatkozott büntetőeljárás, a valódi cél az, hogy a TMRSZ hétfőre tervezett demonstrációját ne tudja megtartani, de legalábbis megnehezítse a demonstráció szervezését.

A kormány ügyészsége nagy valószínűséggel a koholt vád alapján meg fogja tenni, hogy Szima Juditot őrizetbe vegye csak azért, hogy személye hiányában ne jelenjenek meg a demonstráción a tiltakozók. Az esetleges őrizetbe vétele elleni panasznak nem lesz halasztó hatálya, így a 72 órás őrizet esetleges elrendelése a kormány érdekében fog egészen nyilvánvalóan megtörténni.

Nemzeti Konzultáció és Nemzeti Együttműködés Rendszere? Mindenki megkapta a választ. Ez Orbán Viktor demokrácia felfogása. Miközben egy gyermekét egyedül nevelő asszonyra ügyészek hada tör, ezzel párhuzamosan a TEK hadserege biztosítja a kormányfő biztonságát.

Gyalázat, amit a Tettrekészek Főtitkárával művel a terror és megfélemlítés kormánya! Szima Juditot nem tudták bezsarolni, nem tudták megfélemlíteni. Most jönnek az ötvenes éveket idéző módszerek.

A TMRSZ bejelentett demonstrációja megtartásra kerül. Szima Judittal, vagy nélküle. Világos választ kell adnia a demonstrációnak arra, hogy egy demokráciában nem lehetnek politikai foglyok. Márpedig a jelenlegi helyzet az, hogy szakszervezeti tevékenysége miatt minősít a kormány bűnözőnek egy olyan asszonyt, akit eddig is számos méltánytalan támadás ért a mindenkori kormány részéről.

Álljunk ki hétfőn Szima Juditért is! Mindenki jöjjön el, és tiltakozzunk, most már nem csak a szerzett jogok visszamenőleges elvétele, hanem Magyarország leghitelesebb szakszervezeti vezetője, Szima Judit meghurcoltatása, fogvatartása és bűnözőként kezelése ellen!

Amennyiben a hatalom nem veszi őrizetbe Szima Juditot, honlapunkon tájékoztatást fogunk róla adni, de sajnos a jelenlegi történések tükrében úgy tűnik, hogy az ügyészség részére a terror kormánya kiadta a parancsot Szima Judit bebörtönzésére.

Tarts ki Judit!

TMRSZ