Cáfoljuk a Kormány megtévesztő kommunikációját!

A tegnapi tárgyalás csúsztatásairól…

http://os.mti.hu/hirek/68732/cafoljuk_a_kormany_megteveszto_kommunikaciojat

Talabér úrral egyetértünk.

A TMRSZ főtitkáraként megdöbbenéssel tapasztaltam, hogy a június 2-i híradások szerint a miniszterelnök a „rendvédelmi szakszervezetekkel” tárgyalt a nyugdíjrendszer átalakításával kapcsolatos kormányzati tervekről.


Cáfoljuk

Tárgyalás valóban volt, azonban a miniszterelnök az érintett szakszervezeteknek csupán a felével volt hajlandó tárgyalóasztalhoz ülni. Azt, hogy e „szerencsés” helyzetben levő szakszervezetek milyen alapon kerültek kiválasztásra, illetve a tárgyaláson részt nem vett szakszervezetek milyen okból nem nyertek bebocsátást a miniszterelnök Úr irodájába sem részünkre, sem a médián keresztül az állomány részére nem kommunikálta senki. Az azonban bizonyos, hogy a sajtótájékoztatón a belügyminiszter Úr jobb válla felett Pongó Géza az FRSZ főtitkára, bal válla felett pedig Dr. Bárdos Judit a BRDSZ főtitkára biztosította Dr. Pintér Sándort az együttműködésről.

A híradásokban ugyan elhangzott, hogy mindeközben a TMRSZ a Kossuth téren demonstrált, csupán az nem nyert kellő nyomatékot, hogy tette mindezt több száz fős tömeggel, akik mostmár nem csupán a kormány jogállamiságot is figyelmen kívül hagyó tervezett intézkedései ellen, hanem a nevükben, saját szerzett jogaikról felkérés nélkül tárgyaló szakszervezetek vezetői ellen is tiltakozásukat fejezték ki.

A TMRSZ elhatárolódik minden, a kormány szándékai előtt meghajló szakszervezetek által kommunikált információtól valamint a megbeszélésen történt megegyezésektől és továbbra is kitartunk amellett, hogy együttes erővel megvédhetjük szerzett jogainkat!

A szolgálati nyugdíjrendszer nem lehet alku tárgya és nem hagyjuk, hogy azt egyes mutyi szakszervezetek saját kormány által privilegizált helyzetük védelme érdekében eladják!

A TMRSZ 2011. június 6-án hétfőn újabb demonstrációt tart. A TMRSZ ezzel fejezi ki tiltakozását a szerzett jogok elvételével szemben. Követeljük, hogy Lázár és Balsai vonják vissza alkotmánymódosító javaslatukat és a kormány hagyjon fel a rendvédelmi állomány sanyargatását célzó további intézkedésekkel! Egyúttal a választások előtt meghirdetett kormányprogrammal összhangban kérjük a hivatásos állomány munkabérének európai szintre történő felzárkóztatását!

Kérünk minden kollégát, nyugdíjas kollégát, családtagot és mindenkit aki bármely módon érintett, hogy 2011. június 6-án hétfőn 13 órától csatlakozzon a TMRSZ-hez azért, hogy együttesen léphessünk fel szerzett jogaink védelme érdekében!

A demonstrációval kapcsolatosan folyamatosan tájékoztatást adunk a honlapunkon, ahol természetesen szakszervezeti hovatartozástól függetlenül mindenkinek a részvételére számítunk!