Orbán Viktor levele…

…a rendőri vezetőknek és mindenkinek

Elcsípett levél
pálfordulásról, képmutatásról, hiteltelenségről és gátlástalanságról

Az alábbi levél megírásával 2009. novemberében a kormány tudta nélkül az akkori ellenzéki párt vezére, dr. Orbán Viktor köszönő körlevelet intézett a rendőri vezetőkhöz. Ebben köszönetet mondott nekik azért, mert „egyre nehezebb körülmények között is megpróbálják fenntartani a közrendet és a közbiztonságot”.


Orbán Viktor levele
Orbán Viktor levele
Klikk a képre a nagyításhoz!

Orbán Viktor levele
Orbán Viktor levele 2. oldal
Klikk a képre a nagyításhoz!

Érezhető a levélben a rendőri hivatás iránti „őszinte” megbecsülés…szavakban és ígéretekben persze nincs hiány, mint azt megszoktuk az utóbbi években a jelenlegi kormánypárttól, ha éppen az ellenzékiség „keserű” kenyerét majszolhatták csupán, nem pedig a húsosfazékot sajátíthatják ki saját maguknak, hogy kiélhessék tőzsdézési szenvedélyüket.

Aztán hatalomra kerülésük után a látszólagos rendőrbarátság valódi arcát megmutatta Balsai István munkásságával a Fidesz, amikor az elvtárs pártutasításra megalkotta a semmisségi törvényt, amelyben az addig felmagasztalt rendőrök már szavahihetetlen bűnözők, a közrendet veszélyeztető személyek pedig ártatlan, ma született bárányokká vedlettek át. Ekkor már nem ér semmit az addig hősies munkát végző rendőr szava…

Papol a miniszterelnök – na nem „Csuhások térdre!” tartalommal – arról is, micsoda hősiesség, mérhetetlenül nehéz, sokszor hálátlan feladat egy kiábrándult és reményvesztett országban a törvényes rendet szolgálni, a védelem jogát biztosítani és az embereket törvénytiszteletre ösztönözni…

Papol a korábban cinikus és kereszténygyűlölő („Térdre csuhások!”), de ma már az idők szavát meghallva mélyen hívő, KDNP-vel szövetkező miniszterelnök arról is, hogy a Gyurcsány-Bajnai-korszak megszorításai miatt a magyar rendőrök nehéz és veszélyes hivatásuk gyakorlásához nem kapják meg a kellő anyagi és erkölcsi támogatást, ráadásul a kormány sokszor inkább a bűnözőket mentegeti a törvények szigorú betartása helyett.

Ismételjük csak meg a fenti gondolatokat annak tükrében ahogy Balsai megalkotta a rendőr szavahihetetlenségéről szóló semmisségi törvényt. Hát nem pofátlanság, nem hiteltelen ennek az embernek minden szava, ha csak ezt az egy álságos és képmutató levelet vesszük figyelembe?

Az erkölcsi támogatás pedig ma már abban testesül meg, hogy Lázár János, Balsai, Répássy és a többi rendőrellenes fideszes teli torokból azt üvöltözi, hogy Kádár-huszárok, azt üvöltözik, hogy jogegyenlőség szükséges, hogy a rendőrök erkölcstelenül lehetnek korkedvezményes nyugdíjasok.
Ha a kormány és a kormánypárt képviselői ilyen galád és aljas módon szegik meg a szavukat, vagy fordítják köpönyegüket a hatalmi érdekeiknek megfelelően, melyik társadalmi réteg érezheti magát biztonságban ebben az országban ha nem tartozik a haveri brancsba? Ha ma már nyíltan a magyar rendőrök ellehetetlenítésére törekszik Orbán és bandája, miközben 2 éve még arról biztosította a rendőri vezetőket, hogy mennyire hősiesnek tartja a helytállásukat, és milyen erkölcsi megbecsülést is érdemel a magyar rendőri vezető és a magyar rendőr.

Aggályoskodik egy sort Orbán Viktor Fidesz pártelnök a hatalomra ácsingózva még egy sort azon is, hogy különösen hálátlan a rendőrök feladata akkor, ha maga az állam sem segít ebben, sőt ő maga sem tartja be a törvényeket.

A Lázár Balsai alkotmánymódosító javaslat tükrében aggály nélkül megállapítható az a mai kormánypárti cinizmus, amely Schmitt Pál garancialevele mellett a jövő miniszterelnökének a rendőri vezetőkhöz intézett garancialevelében körvonalazódik. Orbán Viktor ekkor még teljesen aggályosnak tartja, ha az állam maga sem tartja be a törvényeket. A törvény és a szerzett jog alapján a ma már korkedvezményes nyugdíjjogosultságot szerzett és jelenleg hivatásos jogviszonyban lévő aktív állomány szerzett joga a hatályos törvényi rendelkezéseken alapul.
Egy törvénymódosítás sem tudja visszaadni egy rendőrnek sem a fiatalságát, a családdal együvé tartozást hétvégén, ünnepnapokon, a másodállás vállalhatatlanságából eredő bevételkiesést, a közéleti szerepvállalásban rejlő karrierlehetőség elvesztését.

Orbán Viktor 2009. novemberében egy olyan véleményt formált meg, amely szöges ellentétben áll a jelenlegi kormánypárti törekvéssel. Ez nem garancialevél a miniszterelnöktől, hanem egy bizonyítvány 2011-re. Ebbe a bizonyítványba pedig Orbán Viktor fogja bevésni azt, hogy megbukott-e szavahihetőségből, vagy azt, hogy a magyar rendőrök bízhatnak-e még valaha a szavában. Csütörtökön egészen biztosan egyértelmű és világos választ fog erre kapni minden érintett. Kivéve, ha továbbra is időhúzásra játszik a kormány. Azonban a végtelenségig nem lehet húzni azt a totális égést, és lebőgést amelybe Lázár rántotta bele Balsaival karöltve Magyarország jelenlegi miniszterelnökét. Ezt a szégyenbélyeget csak az tudja lemosni, vagy meg nem történtté lenni, ha Orbán Viktor ténykedése összhangban lesz azzal, hogy szerzett jogot elvonni bűn, gyalázat és tisztességtelen dolog, legyen szó bárkiről is. Egy ígéretes politikai karrier vége fog bekövetkezni az alkotmány módosításával, vagy pedig tartja magát a miniszterelnök a korábban adott szavához?

Ismereteink szerint a közzétett körlevelet minden magas rangú rendőri vezető megkapta, amely alapján joggal bíztak abban, hogy a rendőri szerzett jogok nem lesznek az újonnan megalakuló Fidesz kormányzat céltábláján. Joggal bízhatott ebben minden magyar rendőr.

Kíváncsian várjuk, hogy Orbán Viktor tartani fogja-e magát 2 évvel ezelőtti hitvallásához, vagy pedig Lázár és Balsai valójában az ő szavára nyújtották-e be alkotmánymódosító, és egyben rendőrcsaládok tízezreit, valamint a korkedvezményes nyugdíj lehetőségével élni tudó családok százezreinek a megélhetését veszélyeztető javaslatukat.

Tisztelt Orbán Úr!

Most csütörtökön választ adhat a kétkedőknek a szavahihetőségét és jellemét illetően! Minden rendvédelmi dolgozó és korkedvezményes nyugdíjas kíváncsian várja a bizonyítvány kiosztását.

Szekszárd 2011. május 31.

Ui.: Lesznek még meglepetések, ha folytatódik az érdekvédelmi harcunk e kérdésben. Kísérjétek figyelemmel a TMRSZ honlapját! Meglepetések és megdöbbentő részletek várhatóak még, amelyek terítésével egyelőre várunk. Mi is szeretünk pókerezni, vagy spekulálni, mint a tőzsdén, hogy javítsuk a pozíciónkat, de nem a játékteremben 50%-os kedvezmény mellett, nem a tőzsdén a köz pénzét herdálva családok életét veszélyeztetve, hanem bátran, tettrekészen a hatalommal szemben, ha a munkavállalók érdeke ezt kívánja. Hogy ez csak blöff? A tét emelésének a lehetősége a kormány előtt áll. Ha emeli, akkor terítünk még pár ütős lapot…

TMRSZ

Letölthető: Orbán Viktor levele PDF formátumban

Orbán Viktor
Orbán Viktor