A sztrájkbizottság a kormány szócsöve lett?

Az alábbiakban olvasható levél érkezett tegnap Árok Kornél, mint a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Sztrájkbizottsága elnökének aláírásával. Sajnos a levél tartalma, mintha csak a kormányt hallanánk, a kormány kívánalmát tükrözi, azaz ne demonstráljunk, hanem továbbra is asszisztáljunk a kormány időhúzásos és félrevezető taktikájához.

Félrevezető, mert amíg a sztrájkbizottságot hitegetik a valódi tárgyalás ígéretével, addig pontosan arról az alap problémáról, a beterjesztett alkotmánymódosítási javaslatról nem esik egyetlen egy szó sem, ami elfogadását követően biztosítani fogja a megvonások, elvonások véghezvitelét. Sőt egyes szakszervezetek már arról tárgyalnak, tárgyalnának hogy a szerzett jogokat, hogy és milyen mértékben vonja meg a kormány, holott véleményünk szerint erre egyetlen egy szakszervezet sem kapott tagsága részéről semmiféle felhatalmazást. A rendszeresen visszaköszönő időhúzás pedig csupán arról szól, hogy a kormány szépen elfogadhassa a Lázár – Balsai féle alkotmánymódosító javaslatot, majd ezt követően széttárva karjait, az eddig napvilágot látott tervezeteknél is szigorúbb megvonásokat erőszakoljanak rá a munkavállalókra az alkotmányra való hivatkozással.

A TMRSZ nem fogja a 30-i bejelentett demonstrációt elhalasztani, pláne, hogy ezt az időpontot éppen Árok Kornélék erőltették már három héttel korábban is. A TMRSZ bízott abban, hogy pontosan emiatt a sztrájkbizottságot alkotó szakszervezetek egytől egyig csatlakoznak a demonstrációhoz. Ehelyett asszisztálnak ahhoz az időhúzásos taktikázáshoz, amit a kormány folytat és ez a munkavállalók jogainak csorbítását fogja eredményezni. Úgy gondoljuk, hogy nem a kormány szócsöveként kellene üzengetni, hanem a munkavállalók érdekeiért keményen és következetesen kiállni mind a tárgyalóasztalnál, mind az utcán.

Munkavállalók! Tűzoltók, Katonák, Vám és Pénzügyőrök, Rendőrök, Büntetésvégrehajtásban dolgozók! Gyertek! Tartsatok velünk 30-án! Álljunk ki közösen a szerzett jogaink megőrzése, a valódi, kiszámítható életpálya, a hivatásunk megbecsülése érdekében!

 

 

Szima Judit főtitkár

 

 

A levél

 

Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Sztrájkbizottsága

 

 

Szima Judit
Elnök
TMRSZ

 

 

Tisztelt Elnök Asszony!

 

 

A sztrájkbizottság mai ülésének döntése értelmében megkérném, hogy a hétfői demonstrációt halasszák el. A Miniszterelnöki Hivatal tájékoztatása alapján a Miniszterelnök Úrral az egyeztetés nem a hétfői napon lesz, hanem csütörtökön 09.00-kor az Országházban.

Egyben közlöm, hogy a mai sztrájkbizottsági ülésen az elnöki státuszáról lemondott, és a jelenlévők 1 tartózkodás mellett, 12 igennel Árok Kornél választották meg elnöknek.

 

Budapest, 2011. május 27.

 

 

Tisztelettel:

 

 

Árok Kornél sk.
sztrájkbizottság
Elnök

Szócső