- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

A Fidesz újabb elszólása

Már menetrendszerűen megszoktuk, hogy a Fidesz, élén Orbán Viktorral, mindig külföldön szólja el magát. Mindig külföldön derülnek ki bizonyos új gondolatok. Most éppen az OECD 50. évfordulójára megrendezett ünnepségen mondott érdekeset Orbán Viktor. Hogy mit is? Az alábbi videóból megtudhatjátok. A baj csak az, hogy általában ezek az elszólások szoktak később igaznak bizonyulni.


N1TV

Gondoltuk, ez így elég kemény, és megbizonyosodunk róla, hogy ez így ebben a formájában igaz e. Az MTI oldalán meg is találtuk a hírt… Az MTI szerint igaz…

 

Gazdaság-OECD-Magyarország

 

Orbán: az ország újjászervezésével a munkaalapú gazdaság megteremtése a cél

 

Venczel Katalin, az MTI tudósítója jelenti:

Párizs, 2011. május 25., szerda – Magyarországon nem reformok végrehajtása, hanem az ország újjászervezése történik, s az embereket a kormány nem arról próbálja meggyőzni, hogy egyes intézkedéseket vagy döntéseket támogassanak, hanem arról, hogy át kell szerveznünk az egész országot – mondta szerdán Orbán Viktor a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) megalakulásának 50. évfordulóján rendezett ünnepségen Párizsban.

A magyar miniszterelnök a gazdasági válságkezelésről rendezett kerekasztal-beszélgetésen úgy vélekedett, hogy az elmúlt időszakban nem egyszerűen egy válságot élt a világ, hanem egy olyan periódust, amely megváltoztatta Európa történelmét: az egykori háborús alapú gazdaságot korábban a jóléti gazdaság váltotta fel, amely után most a munkaalapú gazdaság következik.

Ez a fajta látásmód Orbán Viktor szerint elengedhetetlen feltétele a társadalmi támogatás megnyeréséhez a nagy változásokhoz. Véleménye szerint a “reformnyelv egyébként halott” Magyarországon, mert az a politikus, aki arról beszél, hogy valamit szeretne megreformálni, az “politikai öngyilkosságot” követ el. Ennek oka, hogy az elmúlt nyolc évben a kormányok által elindított reformok sorra elbuktak.

A miniszterelnök az ország átszervezésének példájaként említette az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetését, egy “teljesen új nyugdíjrendszer” létrehozását, a tíz százalékos társasági adókulcs bevezetését, valamint az emberek meggyőzését arról, hogy egyhavi fizetésükről, illetve nyugdíjukról mondjanak le.

Orbán Viktor kiemelte, hogy a munkaalapú gazdaság megteremtéséhez Magyarországon a legfőbb problémát az Európában legalacsonyabb, 56 százalékos foglalkoztatottsági ráta okozza, amit “szégyennek” nevezett. Kormánya fő céljaként a 75 százalékos foglalkoztatottság elérését jelölte meg, amely azt jelenti: minél többeknek vissza kell térniük a munkaerőpiacra, s a kormány feladata számukra megteremteni ehhez az esélyt.

“Ez nem reformnyelv, ez több annál, ez egy új korszaka a történelemnek, legalábbis Európában” – hangsúlyozta a miniszterelnök. Hozzátette, hogy ehhez mindenekelőtt a politika hitelét kellett visszaszerezni. Ezért a kormány egyik első döntése a parlamenti és az önkormányzati képviselők számának felére csökkentése volt. Ezt követte a kérés – mint a miniszterelnök emlékeztetett – a bankok felé a bankadót, majd a nagyvállalatok felé a válságadót illetően azért, hogy ők is segítsenek és vegyenek részt az ország újjászervezésében. “Természetesen nem voltak boldogok … de ez az egyetlen mód, amikor politikai hitelt akar magának szerezni az ember” – tette hozzá.

Elmondta, hogy szerencsés és boldog embernek tartja magát, amiért a tavalyi választásokon sikerült kétharmados parlamenti többséget elérnie, ez ugyanis meglátása szerint alapvető feltétele volt a politikai és a gazdasági rendszer újjászervezésének. “Erős politikai vezetés nélkül nem lehet újjászervezni az országot” – zárta hozzászólását Orbán Viktor.

kvk gtr

 

MTI 2011. május 25., szerda 19:25

 

Az anyag ezen a címen volt elérhető:
http://www.mti.hu/Pages/news.aspx?newsid=96209&lang=hun#96209

Itt látható lementve képernyőmentésként

Fidesz