Demonstráció május 30-án! A Te érdeked is! Tarts velünk!

A TMRSZ tájékoztatja a rendőrség munkavállalóit, hogy követeléseink nyomatékosítása érdekében a demonstráció sorozatunk folytatódik, annak következő időpontja

2011. május 30. napján lesz.

A TMRSZ 2011. május 30-án 13.00 óra és 24.00 óra között demonstrációt jelentett be Budapesten a Kossuth térre. A parlament előtti téren továbbra is a szerzett jogok csorbítása, a munkavállalók ellehetetlenítése, a kedvezményes nyugdíjrendszer megváltoztatása miatt tiltakozunk. Szeretnénk demonstrációnkkal a kormány, az állampolgárok és munkatársaink figyelmét felhívni arra, hogy a munkavállalók – nem csak a rendőrségi munkavállalók – munkafeltételei, juttatásai hátrányosan változnak.

Arra is szeretnénk felhívni valamennyi munkavállaló figyelmét, hogy a kormánypárti Lázár János és Dr. Balsai István országgyűlési képviselők által benyújtott alkotmánymódosítási javaslat visszavonásáig, valamennyi munkavállaló – aki jelenleg jogszabályokban biztosítottan a mindenkori nyugdíjkorhatár előtti nyugellátásra jogosult – nyugdíja veszélyben van.

Gyülekező időpontja: 2011. 05. 30-án 13.00-14.00 óra között

Kérünk minden elsősorban budapesti rendőr kollégát, családtagot, pártoló tagot, szimpatizánst, hogy aki ráér, leadta szolgálatát, akár estére is, de jöjjön ki a demonstráció helyszínére!

Mindenkinek fontos az összefogás, összetartás ebben a nehéz világban, ezért bízunk abban, hogy lehető legnagyobb számban tudunk felvonulni a tiltakozásra.

A szerzett jogok elvétele mindenkit érint!

Már nemcsak azokat, akik a rendőrségen dolgoznak! Bér, nyugdíj, fizetett szabadságnapok csökkentése, túlóra, délutáni-éjszakai bérpótlék elvétele, 40 órás munkahét megemelése ellentételezés nélkül és táppénzcsökkentés stb. kedvezmények elvonása körvonalazódik. A jelenlegi tervek szerint addig kell dolgoznunk, míg a temetőbe nem visznek ki bennünket, azt is éhbérért. Az EU-s tagállamokban a minimálbér legkevesebb összege 1000 Euró, addig nálunk Magyarországon a minimálbér összege 250-300 Euró.

Mindenkinek jól felfogott érdeke, hogy egy demonstrációval fejezzük ki elégedetlenségünket, azt, hogy összefogunk és kiállunk az érdekeink védelmében. Amennyiben nagy létszámban jelenünk meg, úgy demonstrálhatjuk a regnáló kormánynak, hogy nem értünk egyet az eddigi, és a tervezett jogfosztásokkal. Éppen ezért kérünk mindenkit, hogy aki teheti, az jöjjön el, hozza akár családtagját, rokonát is.

Aki a tüntetésen a TMRSZ-el közösen kíván részt venni, azok a 06-74-511575-ös fax számra jelentkezzenek, vagy a 06-70/4522969, 06-70/3341271, 06-70/3378542-es telefonszámon érdeklődjetek.

Folyamatos jelenlétetekkel támogassátok a jogaink megvédéséért folytatott küzdelmünket!

A 06-70/330-7980-as telefonszámon várjuk azok jelentkezését, akiket bármilyen hátrány ér a demonstráción való részvétel miatt!