Blokkolt mobilok?

Szám: Kü. 216 /2011/3.

Tárgy: Tájékoztatás kérése

 

 

Dr. Orbán Viktor Miniszterelnök Úr
Dr. Pintér Sándor Belügyminiszter Úr
Dr. Lázár János Frakcióvezető Úr

részére

 

 

Tisztelt Címzett!

 

 

Alulírott Szima Judit, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete főtitkára, a szervezet törvényes képviselője, az alábbi megkereséssel fordulok Önhöz.

A TMRSZ 2011. május 24-25-26. napjára meghirdetett és bejelentett demonstrációt tart Hódmezővásárhelyen, a Kossuth téren a Polgármesteri Hivatal előtt, amelyen a rendészeti munkavállalókat hátrányosan érintő tervezett alkotmánymódosítás visszavonását követeljük.

A demonstráció helyszínén 2011. május 24. napján jelenlévők észlelték, hogy a TMRSZ által használt telefonvonalakat folyamatosan blokkolták, így azok nem voltak alkalmasak a rendeltetésszerű használatra, kimenő hívások kezdeményezésére és bejövő hívások fogadására. Tekintettel arra, hogy a mobiltelefon készülék a rendezvény rendjének fenntartásáért felelős 500 fő rendező feladatának nélkülözhetetlen eszköze, alappal lehet következtetni arra, hogy a mobilhálózat korlátozása a demonstráció rendjének megzavarására, vagy akár annak ellehetetlenítésére irányult.

A fentiek okán kérem szíves tájékoztatását arról, hogy mely közigazgatási, rendvédelmi vagy egyéb szerv rendelkezik törvényben biztosított jogosultsággal arra, hogy titkosszolgálati eszközöket alkalmazzon az érdekképviseleti szervek tevékenységével összefüggésben.

Kérem, hogy tájékoztatását szakszervezetünknek soron kívül megküldeni szíveskedjen!

 

 

Szekszárd, 2011. május 25.

 

 

Tisztelettel:

 

 

Szima Judit
Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete
Főtitkára