Forgatókönyv – Hódmezővásárhely 2011. május 24-25-26.

A 2011. május 24-25-26. napján megtartandó demonstrációhoz

A demonstráció bejelentését a Hódmezővásárhelyi RK tudomásul vette!

 

 

A demonstráció helyszíne: Hódmezővásárhely, Kossuth tér.

A demonstráció időtartama: 2011. május 24-25-26. 14:00 -20:00.

Demonstrációra gyülekező: HÓDMEZŐVÁSÁRHELY Kossuth tér 2011. május 24-25-26-án 14-16:00 óráig.

Személygépkocsikkal érkezők az Interspar és Lidl áruház parkolóiban (mellékelt térképen 1. számmal jelölt rész) ingyen, vagy parkolási díj ellenében a KRESZ szabályai szerint parkolhatnak.


Nagyobb térképre váltás

A TMRSZ Logisztikai Központja: a Kossuth téren a polgármesteri hivatallal szemben elhelyezett fehér sátor lesz.

 

A buszokkal érkezők a gépjárművekről a Zrínyi utcában közvetlenül a demonstráció helyszíne mellett tudnak leszállni (mellékelt térképen 2. Számmal jelölt rész), majd a buszok leszállás után szintén átmennek a fentebb említett áruházak parkolójába.

A tiltakozás kifejezéseként a TMRSZ Logisztikai sátránál táblákra a kormánynak további üzenetek felírására van lehetőség, melyet Orbán Viktornak küldünk meg.

Program

– 14 óra és 16:00 óra között gyülekező.

– 16:00 és 18:00 óra között beszédek hangzanak el.

– 18:00 – 20:00 óra között hangos vélemény nyilvánítás, majd fáklya tartás. Vonulás nem lesz, mivel a rendőrség a közbiztonság fenntartása és személy, valamint anyagi javak védelme érdekében a tervezett útvonal egy részét lezárja. Síp, dob, kerepelő hangos bekiabálás használata engedélyezett, mivel a tüntetés hangosként lett bejelentve.

– 20:00 órát követően a rendezvényen résztvevők egyénileg elhagyják a helyszínt.

FIGYELEM! Biztonsági rendszabályok.

– A demonstráción TILOS fegyveresen, felfegyverkezve részt venni. A jelen lévőknél önvédelmi, szolgálati lőfegyver, illetve az élet kioltására, vagy a testi épség megsértésére alkalmas eszköz NEM LEHET.

– A demonstráció előtt és alatt szeszes ital fogyasztása TILOS.

– A demonstrációra szolgálati gépjárművel érkezni TILOS.

– A demonstrációra érkező gépjárműveket TMRSZ felirattal kell ellátni. A gépjárművekkel a közelben található parkolókban lehet parkolni, a buszok a rakparton parkolhatnak.

– A demonstráció a Parlament működését súlyosan nem veszélyeztetheti.

– A rendezvényt megzavaró személyekkel szemben a főszervező (a demonstrációs bizottság vezetője Szima Judit főtitkár, illetve a biztonságért felelős főrendező Bárány Zoltán elnök) jogosult, illetve köteles fellépni. A főszervező a rendezvényt megzavaró személy figyelmét felhívja, hogy hagyja el a helyszínt, ha erre nem hajlandó, akkor a legközelebbi rendőr segítségét kéri.

– A rendezvényen résztvevőknek érkezésüket követően egységes színű TMRSZ felirattal ellátott anorák, vagy póló kerül kiosztásra, illetve ennek hiánya esetén nemzetiszínű karszalag, amelyet a rendezvény befejezéséig viselniük kell, amelyet eltávozás előtt a főszervezőnek, vagy az általa kijelölt személyeknek át kell adni.

– A TMRSZ célkitűzéseivel egyetértőket narancsszínű karszalaggal lesznek ellátva.

– A rendezvényre a szervező TMRSZ létszám függvényében (10 %), de minimálisan 400 fő rendezőt biztosít, akiket citromsárga színű TMRSZ RENDEZŐ felirattal ellátott karszalag különböztet meg a résztvevőktől. A demonstrációra busszal érkezők, már a buszon jelöljék ki maguk közül a buszon tartózkodók létszámának 20 %-át rendezőnek. A rendzavarók és az esetleges provokációk kiszűrése érdekében célszerű már a gyülekező helyen ellenőrizni a résztvevőket, hogy valóban az adott testülethez tartoznak (vagy családtagok, nyugállományúak stb.). Ha nemkívánatos személy próbál csatlakozni, a rendezők udvariasan kérjék meg a távozásra, ha szükséges kérjék a biztosító rendőrök segítségét!

– A helyszínre érkezést követően kiosztásra kerülnek az anorákok, pólók – esetlegesen kokárda-, majd a demonstrálók a főszervező és/vagy főrendező által meghatározott helyen zárt alakzatba állnak. Kiosztásra kerülnek a transzparensek.

– A rendezvényen részt vevők kötelesek a főszervező, főrendező, illetve a rendezők utasításait betartani.

– A rendezők a demonstrálók alakzatának oldalain fognak elhelyezkedni.

– A demonstráció nem valósíthat meg bűncselekményt!

– Semmilyen külső provokációra ne reagáljon senki. Ha valaki az alakzaton belül kezd el nem megfelelően viselkedni, azonnal ki kell zárni, a kiadott TMRSZ eszközök elvétele mellett.

– Azok a szimpatizánsok, akik egyen pólóval, vagy széldzsekivel nem rendelkeznek és nem tudják igazolni magukat a rendezők vonalán kívül helyezkedhetnek el.

– A fáklyát a TMRSZ a logisztikai sátornál biztosítja, a fáklyás felvonulásnál figyeljetek a biztonsági szabályokra!

– A TMRSZ-el együtt demonstráló tagjainak, hozzátartozóinak biztosítja a napi élelmezést és védőitalt, azaz ásványvizet, és a kávét a készlet erejéig.

– A rendezvény végén 21:00 óráig a főszervező irányítása mellett a résztvevők az anorák, póló és a transzparensek leadása után rendezetten elhagyják a helyszínt legkésőbb 21:30 óráig.

Sípot, dobot, kereplő mindenki hozzon magával!!!

A rendezvényen résztvevők élelmezéséről, védőitallal történő ellátásáról, illetve mobil mellékhelyiség elrendezéséről a színeiben megjelentek esetében gondoskodik.

Ajánlott a megfelelő öltözködés, esernyő hozatala, mivel az időjárás előrejelzés szerint záporos, zivataros, de meleg idő várható max. 28 fok hőmérséklettel!

TMRSZ rendezvény deklaráltan politika és lehetőleg politikus mentes!!

A BIZTONSÁGI RENDSZABÁLYOK MEGSÉRTÉSE A DEMONSTRÁCIÓ FELOSZLATÁSÁT EREDMÉNYEZI.

Fontos tudnotok, hogy a parkolásért fizetni kell!

 

 

Szekszárd, 2011. május 20.

 

 

Szima Judit Főtitkár
a
demonstrációs bizottság vezetője