- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Öngyilkos akart lenni a leszázalékolt rendőr

Forrás: HIR24

Dolgozni nem tud visszamenni, de miután elbocsátják, a családját sem fogja tudni eltartani.

Az egyik fővárosi kerületben dolgozó rendőr 2003 óta kényszerül antidepresszáns gyógyszereket szedni. Pszichiátriai kezelés alatt állt, idegeit a folyamatos bizonytalanság viselte meg, és az, hogy a folyamatos munkaerőhiány miatt 2-3 ember helyett kellett dolgoznia – mondta a Független Hírügynökségnek Szima Judit, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének főtitkára. A szakszervezeti vezető szerint egyre többször kap rendőröktől hasonló hívásokat, véleménye szerint a rendőrök elkeseredését az okozza, hogy az állam egyoldalúan szerződést kíván velük bontani a szolgálati nyugdíj kapcsán.

A szakszervezetek és Pintér Sándor belügyminiszter szerdai informális egyeztetése után Szima Judit szerint kiderült, hogy minden rendőrt, aki nem éri el a 40 százalékos rokkantsági fokot, valamint az átszervezések miatt korábban nyugállományba vonultakat is visszakényszerítenék a szolgálatba.

Szima Judit szerint elfogadhatatlan a kormány hozzáállása a rendvédelmi dolgozókhoz. Ezért a TMRSZ most már a többi szakszervezettől függetlenül is demonstrálni fog jogaik csorbítása ellen. Hétfőn délelőtt 10 órától éjfélig Budapesten, a Parlamentnél tüntetnek, este fáklyás felvonulást is terveznek. Kedden, szerdán és csütörtökön délutánonként pedig Hódmezővásárhelyen – itt polgármester a korkedvezményes nyugdíjak felülvizsgálatára lehetőséget adó alkotmánymódosító javaslat egyik beterjesztője, Lázár János.

A tüntetések célja, hogy tiltakozzanak a tisztességtelen bérek miatt, illetve a szerzett jogok folyamatos csorbítása ellen. A TMRSZ felhívása szerint nem csak a rendvédelmi, hanem a többi magyar nyugdíjas, illetve leendő magyar nyugdíjas sorsáról is szó van.

 

Forrás: HIR24