- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

A hétfői demonstráció forgatókönyve

Elolvasható és letölthető a TMRSZ 2011. május 23-ra bejelentett és megszervezett demonstrációjának forgatókönyve.

A 2011. május 23. napján megtartandó demonstrációhoz

A demonstráció bejelentését a BRFK tudomásul vette!

 

 

A demonstráció gyülekező helyszíne: Budapest V. kerület Parlament előtti Kossuth tér.

A demonstráció időtartama: 2011. május 23. 10:00 -24:00.

Demonstrációra gyülekező: Budapest V. kerület Parlament előtti Kossuth Tér 2011. május 23-án 10-13:00 óráig.

 

Személygépkocsikkal érkezők az Közigazgatási és Igazságügyi parkolójában tudnak leparkolni, a buszokkal érkezők pedig az Országház Duna felőli részénél a rakparton.

A TMRSZ Logisztikai Központja: Budapest Kossuth szobor előtti betonozott területen a szobor mögött balkéz felől 1 db 10*10 m-es sátorban várják az érkezőket. Ott vehetitek át a pólókat/dzsekiket, táblákat és zászlókat majd felmennek az átvételtől kb. 5 méterre lévő színpadhoz.

A buszok a leszállás után átmennek az Országház mögött lévő rakpartra. Amennyiben megtelik, úgy a rakpart Lánchíd felőli részét is használhatják.
Ott elegendő hely áll rendelkezésükre a parkolásra. A személygépkocsik parkolása a Közigazgatási és Igazságügyi minisztériummal szemben lévő parkolóban, vagy a rakparton megoldott.

Közben a tiltakozás kifejezéseként a TMRSZ Logisztikai sátránál táblákra a kormánynak további üzenetek felírása, melyet Orbán Viktornak küldünk majd meg az előzőekkel együtt.

Program

– 13 óra és 13:30 óra között beszédekre kerül sor.

– 13:30-15 óra között vonulás az Országház körül. Élőlánccal fogjuk körbe az épületet 2 órán át. A vonulás alkalmával az alakzatot tartva, a transzparensek feltartásával fejezzük ki tiltakozásunkat. Síp, dob, kerepelő hangos bekiabálás használata engedélyezett, mivel a tüntetés hangosként lett bejelentve.

– Ezt követően 15:30 órától 18 óráig a Kossuth Térre visszaérve tovább folytatódik a hangos tiltakozás.

– 18 órától 20 óráig fáklyás felvonulás, majd 21 órától újabb élőlánc a Parlament körül, mely legkésőbb 22.30 órakor oszlik szét.

FIGYELEM! Biztonsági rendszabályok.

 

– A demonstráción TILOS fegyveresen, felfegyverkezve részt venni. A jelen lévőknél önvédelmi, szolgálati lőfegyver, illetve az élet kioltására, vagy a testi épség megsértésére alkalmas eszköz NEM LEHET.

– A demonstráció előtt és alatt szeszes ital fogyasztása TILOS.

– A demonstrációra szolgálati gépjárművel érkezni TILOS.

– A demonstrációra érkező gépjárműveket TMRSZ felirattal kell ellátni. A gépjárművekkel a közelben található parkolókban lehet parkolni, a buszok a rakparton parkolhatnak.

– A demonstráció a Parlament működését súlyosan nem veszélyeztetheti.

– A rendezvényt megzavaró személyekkel szemben a főszervező (a demonstrációs bizottság vezetője Szima Judit főtitkár, illetve a biztonságért felelős főrendező Bárány Zoltán elnök) jogosult, illetve köteles fellépni. A főszervező a rendezvényt megzavaró személy figyelmét felhívja, hogy hagyja el a helyszínt, ha erre nem hajlandó, akkor a legközelebbi rendőr segítségét kéri.

– A rendezvényen résztvevőknek érkezésüket követően egységes színű TMRSZ felirattal ellátott anorák, vagy póló kerül kiosztásra, illetve ennek hiánya esetén nemzetiszínű karszalag, amelyet a rendezvény befejezéséig viselniük kell, amelyet eltávozás előtt a főszervezőnek, vagy az általa kijelölt személyeknek át kell adni.

– A TMRSZ célkitűzéseivel egyetértőket narancsszínű karszalaggal lesznek ellátva.

– A rendezvényre a szervező TMRSZ létszám függvényében (10 %), de minimálisan 400 fő rendezőt biztosít, akiket citromsárga színű TMRSZ RENDEZŐ felirattal ellátott karszalag különböztet meg a résztvevőktől. A demonstrációra busszal érkezők, már a buszon jelöljék ki maguk közül a buszon tartózkodók létszámának 20 %-át rendezőnek. A rendzavarók és az esetleges provokációk kiszűrése érdekében célszerű már a gyülekező helyen ellenőrizni a résztvevőket, hogy valóban az adott testülethez tartoznak (vagy családtagok, nyugállományúak stb.). Ha nemkívánatos személy próbál csatlakozni, a rendezők udvariasan kérjék meg a távozásra, ha szükséges kérjék a biztosító rendőrök segítségét!

– A helyszínre érkezést követően kiosztásra kerülnek az anorákok, pólók – esetlegesen kokárda-, majd a demonstrálók a főszervező és/vagy főrendező által meghatározott helyen zárt alakzatba állnak. Kiosztásra kerülnek a transzparensek.

– A rendezvényen részt vevők kötelesek a főszervező, főrendező, illetve a rendezők utasításait betartani.

– A rendezők a demonstrálók alakzatának oldalain fognak elhelyezkedni.

– A demonstráció nem valósíthat meg bűncselekményt!

– Semmilyen külső provokációra ne reagáljon senki. Ha valaki az alakzaton belül kezd el nem megfelelően viselkedni, azonnal ki kell zárni, a kiadott TMRSZ eszközök elvétele mellett.

– Azok a szimpatizánsok, akik egyen pólóval, vagy széldzsekivel nem rendelkeznek és nem tudják igazolni magukat a rendezők vonalán kívül helyezkedhetnek el.

– A fáklyát a TMRSZ a logisztikai sátornál biztosítja, a fáklyás felvonulásnál figyeljetek a biztonsági szabályokra!

– A TMRSZ-el együtt demonstráló tagjainak, hozzátartozóinak biztosítja a napi élelmezést és védőitalt, azaz ásványvizet, és a kávét a készlet erejéig.

– A rendezvény végén 24:00 óráig a főszervező irányítása mellett a résztvevők az anorák, póló és a transzparensek leadása után rendezetten elhagyják a helyszínt legkésőbb 24:00 óráig.

Sípot, dobot, kereplő mindenki hozzon magával!!!

A rendezvényen résztvevők élelmezéséről, védőitallal történő ellátásáról, illetve mobil mellékhelyiség elrendezéséről a színeiben megjelentek esetében gondoskodik.

Ajánlott a megfelelő öltözködés, esernyő hozatala, mivel az időjárás előrejelzés szerint záporos, zivataros, de meleg idő várható max. 28 fok hőmérséklettel!

TMRSZ rendezvény deklaráltan politika és lehetőleg politikus mentes!!

A BIZTONSÁGI RENDSZABÁLYOK MEGSÉRTÉSE A DEMONSTRÁCIÓ FELOSZLATÁSÁT EREDMÉNYEZI.

Fontos tudnotok, hogy a parkolásért fizetni kell!

További fontos tudnivaló!!!

A 2011.05.06-i demonstráción történtek okán a Köztársasági Őrezred a parlament előtt kialakított parkoló részre (virágládákkal és lánccal körülhatárolt terület) létesítménybiztosítási tervet adott ki. Ez azt jelenti, hogy aki oda bemegy, ellenne szabálysértési eljárást kezdeményeznek, és folytatnak le.

 

 

Szekszárd, 2011. május 20.

 

 

Szima Judit Főtitkár
a
Demonstrációs Bizottság Vezetője

 

 

Letölthető anyag: Forgatókönyv