Csúsztatás a TMRSZ-ről

Forrás: Jövőnk.info

Több ponton csúsztat a Népszabadság a TMRSZ ma reggeli felhívását elemző cikkében. A TMRSZ honlapján megjelent írás a május 6-i tüntetés körülményeivel foglalkozik, mikor is egy társukat őrizetbe vették egy nála lévő szatyor miatt. A szakszervezet provokációt sejt a történtek mögött, és szépítés nélkül leszólja provokálókat.


A Népszabadság már a bevezetősorokban csúsztat, igyekezve politikai síkra átterelni a szakmai szervezkedéseket, megmozdulásokat.. A TMRSZ-t Jobbikhűnek (sic!) nevezi, ami minimum óriási tájékozatlanságot feltételez. A TMRSZ a választások előtt egyeztetett a Jobbikkal, ám utóbbiak felrúgták a megállapodást. A TMRSZ akár hű is lehetett volna (nem a párthoz, hanem a szövetséghez), ám a történtek ismeretében ilyet leírni ostobaság vagy szándékos csúsztatás.

Ugyanezt megismétlik a cikkben, a „Jobbik hatóköre alá tartozónak” nevezve a szakszervezetet. Ez már durva és rosszindulatú félrevezetés!

A cikk címe és végkövetkeztetése is téves és bomlasztó, miszerint a TMRSZ Pintér és Orbán pribékjeinek nevezi kollégáit. Javasoljuk még egyszer elolvasni a félremagyarázott körlevelet, melyben a fenti jelzővel egyértelműen a feltételezett provokáció kiagyalóit jelölik meg.

A hasonló csúsztatások kettős célt szolgálnak: a szakmai megmozdulásokat politikai jellegűnek beállítani, és szembeállítani a rendőröket egymással és a szakszervezettel. Átlátszó próbálkozás!

 

Bánfalvi Béla – Jövőnk.info

 

Forrás: Jövőnk.info