- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Szakszervezetek-Pintér mérkőzés: ki lesz a győztes?

Forrás: Vastagbőr – 2011.05.11. – zero

A rendvédelmisek szívatása kezd egyre keményebb lenni … pénteken a dühös tüntetők kiharcolták, hogy hétfőn reggel egyáltalán leüljön velük Pintér tárgyalni, nem tudom milyen elvárásokkal érkeztek meg a BM-be, hiszen maga Orbán nyilvánította ki elég világosan, hogy senki sem mehet korengedménnyel nyugdíjba. Pont. Ebben a kérdésben nem fog Pintér tárgyalni, vagy alkudozni …

A rendvédelmi szakszervezetek vezető leültek Pintérrel egy asztalhoz, aztán három óra múlva úgy álltak fel, hogy nemhogy sikerült volna Pintér álláspontján lazítani egy kicsit, hanem még közölték velük, hogy “a kormány felül kívánja vizsgálni mindazoknak a szolgálati nyugdíját, akik kedvezménnyel vonultak nyugállományba, és még nem érték el az öregségi nyugdíjkorhatárt.

Na bazz, ezért érdemes volt tüntetni és “kiharcolni” a tárgyalást …

kep1

TMRSZ jóvoltából bepillanthatunk a kulisszák mögé, vagyis hogyan tárgyal Pintér Sándor:

“A belügyminiszter világossá tette azt is, hogy a kedvezményes kort (jelenleg 57 betöltött életévet) el nem ért és szolgálati nyugdíjban részesülő állomány „erkölcstelen” módon, munka nélkül veszi fel a nyugdíját és – talán nem pontosan szó szerint, de a használt terminológiát és tartalmat tekintve ezzel a jelleggel illetve a szolgálati nyugdíjasokat – kijelentette, „ahogy a cigányok esetében is munkához kívánja kötni a kormány a segélyben részesítés feltételét, úgy a rendvédelem területéről nyugdíjba vonult személyeknek is dolgozniuk kell ha pénzt akarnak látni“.

A miniszter kifejtette, hogy a kormány abban érdekelt, hogy aki dolgozni tud, annak munkát kell biztosítani és más nem kaphat nyugdíjat. (…)

A Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezetének elnöke e kijelentés miatt kérdőre is vonta a belügyminisztert, aki azt mondta, hogy ő nem ezt mondta, de ha így is lehetett volna érteni, természetesen ő ezt nem így gondolta, de majd visszahallgatja. (…)

2011. május 11-én kormányülés lesz, azon a belügyminiszter képviselni fogja az ágazat munkavállalóinak az érdekét, de – mint mondta – „senki ne várja tőle azt, hogy szembemegy a saját kormánya akaratával”.”

Sötét forgatókönyvet vizionálnak:

 

1. A nyugdíjast behívják felülvizsgálatra. Jóslatom szerint 80%-90%-uk alkalmas lesz valamilyen feladatra.(természetesen csak a tiszthelyettes-zászlós kategória)

2. Kiértesítik, hogy a “bizottság” alkalmasnak találta fegyveres szolgálatra. (Itt esetleg részletezik, hogy a jelenlegi egészségi állapotából kifolyólag A-Z -ig kategóriába tartozik – ha ez nincs addigra meg teremtik a jogalapot)

3. Kiértesíti a volt vagy esetlegesen egy központi gyűjtő (CSURMA) szolgálati hely ,hogy jelenjen meg év, hó, nap, óra, perckor. (Természetesen itt már kötelezettségei vannak.)

4. Jelentkezik!

5. A sajnálatos események tükrében szüksége van a hazának  a szolgálataira, mert az államadósság oly mértékű, hogy az ön ellátása ilyenformán nem biztosítható. – Mondják -. Majd aláíratják mindenkivel a saját kérésére hivatásos állományba való visszavétel passzust. (Erre utaltam a magánnyugdíj főpróbával) Majd megkezdődik az integrálás.

6. “Szerencsésebb” esetben a volt szolgálati helyre – nem tudni milyen beosztásba – helyezik vissza szerencsétlenebb helyzetben egy másik beosztásba amit vagy elfogad vagy nem. – jelenlegi választása nem befolyásolja a jövőbeni történéseket – Aki elfogad valamit azt felszerelik és irány a “rizsföld”.
Aki nem fogadja el a felajánlott beosztást vagy kettőt vagy hármat az a HSZT szerint : irány Darány.

7.  A napi hírek alapján :akár 2 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető lesz az, aki visszaél a társadalombiztosítási, szociális, vagy más jóléti juttatással, így például a rokkant-nyugdíjjal, vagy a táppénzzel. (hivatásosoknál ez betegszabadság de ne lovagoljunk a szavakon) Ennek a bűncselekménynek 20 ezer forint lesz az értékhatára. Tehát aki azon töri a fejét ,hogy majd betegre jár vagy megint leszázalékoltatja magát vigyázzon.

8.  Következnek az EÜ szűrések és a fizikai felmérők megbízhatósági vizsgálatok ahol valamilyen okból x%- ki fog rostálódni, x%- ra rá tudnak húzni valami kis stiklit a magánéletében ,illetve lesz aki azt mondja ,hogy – kapjátok be – aztán leszerel.
Végkielégítés nincs, munkanélküli nincs. Bár a kormány azt mondja: senki sem marad ellátatlanul…
Kérdés ,hogy az eddigi 120.000 ft-os nyugdíj helyett amiért megdolgozott az egyén ellátásnak minősül-e a 28.800 ft-os ellátás, ha lesz ilyen egyáltalán.

9.  Aki esetleg valamilyen csoda folytán mégis a nyugdíjrendszerben marad az számíthat rá,hogy az ellátása ilyen-olyan jogszabály módosítások után más néven de csökkentett formában kerül kiosztásra – tekintettel az államadósságra.

10. Aki esetleg munkaügyi vagy egyéb a költségvetést érintő perekben töri a fejét, azt elfelejtheti. Ugyanis a kormány erről is gondoskodott…

 

A tegnapi közmunkaprogramról szóló poszthoz kapcsolódik, hogy Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke szerint a kormány egyik elképzelésként az merült fel, hogy egyenruhás közmunka felügyelőként foglalkoztatnák (!) azokat, akiket a készülő jogszabályokkal ismét munkára köteleznének a testületek tagjai közül.

Amúgy meg a jelenlegi állományra és a feladatok elvégzésére sincs elég pénz, hova akarnak visszahívni több ezer embert? Vagy minden korengedményes nyugdíjast visszahívnak, köztük a politikusokat is, az 57 éves nyugdíjba ment Demszkyvel, Horn Gáborral, Magyar Bálinttal kezdve? Vagy az 57 éves ex-tűzoltó nem egyenlő az 57 éves ex-politikussal?

A kormány-Pintér-szakszervezetek mérkőzés ma folytatódik … csak nehogy még rosszabbul járjanak a rendvédelmi dolgozók.

laspalmas:

Sanyi bácsi überpofátlan…. Hétfőn “tárgyalt” a szakszervezetekkel, kedden pedig beszámolót tartott a parlamentben az elmúlt egy évéről.

“Sikeresnek ítélte saját egyéves munkáját Pintér Sándor belügyminiszter, akit kedden délelőtt hallgatott meg a parlament alkotmányügyi bizottsága. Pintér szerint a belügyi kormányzat intézkedései sikeresen javították a közbiztonságot, 30 százalékkal nőtt a rendőri intézkedések és az elfogások száma, és a várakozások szerint ugyanennyivel csökken egy év alatt a kis értékű lopások száma. “Ez azt mutatja, hogy a rendőrség felvette a küzdelmet” – mondta a miniszter. Pintér szerint éppen a rendőrség intenzív munkája okozza egy másik szakterület, a büntetés-végrehajtás gondjait: nagy a zsúfoltság a börtönökben, jelenleg átlagosan 138 százalékos a kihasználtságuk.

A miniszter szerint ennek megoldására folytatódik a börtönépületek felújítása, hamarosan újra használatba veszik például Budapesten a Gyorskocsi utcai intézményt, amelynek felújításánál fogvatartottak is dolgoznak. Pintér azt mondta: általános célkitűzése, hogy a rabok dolgozzanak, és megtermeljék saját ellátásuk költségeit.

Gyüre Csaba jobbikos képviselő azt vetette Pintér szemére, hogy a lakosság nem érzi a közbiztonság javulását, sőt, a közelmúltban több gyilkosságot is elkövettek idős emberek sérelmére. A miniszter erre úgy reagált: 1921 óta folyamatosan évente 300 körül van az emberölések száma, és nem értik miért, de nem sikerül érdemben csökkenteni. Pintér szerint történelmi tett lenne, ha sikerülne 200-ra csökkenteni a gyilkosságok számát.

Pintér szerint a kormányváltás után nagyon rossz állapotban volt a rendőrség, amelynek soraiban “fellazulás is tapasztalható volt”. Schiffer András LMP-frakcióvezető azon felvetésére, hogy a rendvédelmi szerveknél tapasztalható szociális feszültségek esetleg a feladatok ellátását veszélyeztetik, Pintér azt mondta: bízik a magyar rendőrségben, és nem tart attól, hogy az állomány elégedetlensége a feladatellátás rovására menne.

A rendvédelmi dolgozók tüntetéseire célozva a miniszter azt mondta: egyeztetnek a szakszervezetekkel, de a követelések közt vannak olyanok, amelyekről tárgyalni sem tudnak. Pintér szerint jogos, hogy a fegyveres dolgozók megbecsülést szeretnének, de rossz módszert választottak a tiltakozásra. Pintér egy kérdésre válaszolva azt mondta: jelenleg is folyik az új életpályamodell kidolgozása, de részleteket nem kívánt elárulni.

Schiffer és a jobbikos Staudt Gábor is kifogásolta a miniszterelnök személyi védelmét is ellátó Terrorelhárítási Központ (TEK) felállítását. Pintér erről azt mondta: a TEK harminc olyan fegyveres bűnöző elfogásában vett részt, akik komoly veszélyt jelentettek a rendőrökre. Staudt kérdésére, hogy hány terroristát fogott el a TEK, Pintér kérdéssel válaszolt: Hány terrorcselekmény történt Magyarországon? Szerinte a TEK munkáját dicséri, hogy ilyen bűncselekmények nem történtek.

 

Forrás: Vastagbőr