A TMRSZ szerint újabb demonstráció lesz, ha a kormány nem enged

Forrás: Magyar Online – 2011.05.09.

Pintér Sándor nem ígért semmit és semmiért sem vállalt felelősséget – mondta a TMRSZ főtitkára a hétfői szakszervezeti egyeztetés után. Szima Judit hangsúlyozta: szakszervezetük már nem kér, hanem követel. Biztos benne, ha a kormány nem enged, újabb demonstráció lesz, de akkor már nem “csak” a rendvédelmisek vonulnak az utcára.

Csak úgy, mint a HTFSZ elnöke, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének főtitkára is informális beszélgetésnek tartja a hétfői, szakszervezetekkel történt egyeztetést. Szima Judit szerint a belügyminiszter semmit sem ígért, és semmiért sem vállalt felelősséget.

Szerdán kormányülés lesz, Pintér Sándor továbbítja a szakszervezetek érveit, álláspontját. A főtitkár azonban hangsúlyozta, a TMRSZ – eltérően a többi szakszervezettel – már nem fog kérni, csak követelni, látva a munkavállalók reménytelen helyzetének egyre erőteljesebb romlását.

Szima Judit szerint ez a kormány már eldöntötte, hogy a munkavállalókkal fizettet meg mindent, amit ők tettek tönkre. Elmondta azt is, ők bíztak abban, hogy a Fidesz egy tisztességes magyar párt lesz, de végül onnan kerültek ki a legnagyobb hazudozók.

Ha a kormány nem enged, lesz újabb  rendvédelmi demonstráció

A TMRSZ főtitkára szerint ha a kormány nem enged, lesz újabb demonstráció. Biztos benne, hogy akkor már nem csak a rendvédelmi szervek vonulnak az utcára, hanem civil munkavállalók is. Emlékeztetett arra, hogy a múlt pénteki tüntetésen voltak már vasutasok, bányászok, volánosok és egészségügyi dolgozók is.

 

-Független Hírügynökség-