- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Kritikus köszönet Hatala Józseftől

Forrás: webradio – Független Hírügynökség   2011 May 05, Thursday

Levélben mondott köszönetet a szakszervezetnek, de egyben éles kritikát fogalmazott meg Hatala József országos rendőrfőkapitány a Tettrekész Magyar Rendőrség szakszervezete gyöngyöspatai ételosztása kapcsán.


Levélben mondott köszönetet a szakszervezetnek, de egyben éles kritikát fogalmazott meg Hatala József országos rendőrfőkapitány a Tettrekész Magyar Rendőrség szakszervezete gyöngyöspatai ételosztása kapcsán. A főkapitány szerint ugyanis az előírásokat betartva és megfelelően élelmezték a rendőröket. a főkapitányi válasz szerint ugyanis nemcsak májkrémet és kenyeret, hanem csokit és gyümölcsöt, rántotthúsos zsemlét és ásványvizet is kaptak a 12 órás szolgálatra. Igaz, a rendőrök a meleg étel hiányát kifogásolták.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a TMRSZ a Gyöngyöspatára vezényelt nagy számú rendőrtől azt az információt kapta, hogy nem elégedettek az élelmiszer ellátmányukkal. A gyöngyösi rendőrök elmondása szerint ők fejenként négy szelet kenyeret, egy doboz májkrémet és egy doboz dzsemet és ásványvizet kaptak, 12 órára. A Készenléti Rendőrség kint lévő állománya napi 3, különböző dolgokkal töltött bagettet kapott ellátmányként. A rendőrök hiányolták a meleg ételt. A TMRSZ ezért első alkalommal pizzát hozatott a rendőröknek, majd a helyi óvodában főzetett – pénzért – meleg ételt a rendőröknek, akik el is fogadták azt.

Hatala József levelében az áll, hogy az érintett közleményben egyoldalúan negatív színben állították be a rendőri vezetést. A főkapitány szerint az előírásoknak megfelelően jártak el: a rendőrök ellátmányára reggelinként és fejenként 180 forintot, ebédre 320 forintot, vacsorára 200 forintot lehet költeni. A térítés nélküli étkezésre jogosultak emellett 50-80-60 forintos hidegélelmezési pótlékot is kapnak reggeli-ebéd-vacsora felosztásban. Szerinte ráadásul nemcsak májkrémet kaptak a rendőrök, hanem csokit és gyümölcsöt, rántotthúsos zsemlét és ásványvizet is. A főkapitány szerint ez elegendő ellátmány az ellátandó feladat jellegéhez mérten. Emellett a rendőrségnek higiéniai garanciákat is vállalnia kell. A főkapitány mindemellett megköszönte a szakszervezet segítségét, de azt kérte, legközelebb egyeztessenek az ellátásért felelős rendőri szervekkel.

A TMRSZ egyébként az első alkalommal rendelt pizzát darabonként 500 forintért rendelte egy megállapodás alapján, ez elegendő 2 embernek. Az óvodában fejenként 370 forintért főztek – óvódáról lévén szó, a higiéniai követelmények hiánya nem lehet kifogás – mondta Szima Judit, a TMRSZ főtitkára. Ráadásul az összegekből kiderül, hogy a rendőrség gazdasági ellátó szerve is köthetne ilyen megállapodásokat, ugyanis a pénzből kijön a meleg étel is. A gazdasági ellátóknál egyébként majdnem 4000 ember dolgozik, vélhetően lenne kapacitás megfelelő ellátási szerződések, megállapodások megkötésére, hiszen feladatuk az állomány ellátása.

Ráadásul a szakszervezet olyan információkat kapott, hogy feletteseik kirúgással fenyegették meg azokat a rendőri középvezetőket, akik engedték, hogy a rendőrök elfogadják a TMRSZ-től kapott ételt, sőt meg is köszönték azt – mondta Szima Judit. Szerinte máskor is előfordult már, hogy kvázi megtiltották a rendőröknek, hogy a TMRSZ-től bármit elfogadjanak. A Független Hírügynökség ezzel kapcsolatban írásban kereste az ORFK-t, ahol későbbre ígértek tájékoztatást.

 

Forrás: webradio