- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

FORGATÓKÖNYV

A 2011. május 6. napján megtartandó demonstrációhoz

A demonstráció bejelentését a BRFK tudomásul vette!

 

A demonstráció gyülekező helyszíne: Budapest V. kerület Parlament előtti Kossuth Tér.

A demonstráció időtartama: 2011. május 6. 10:00 -24:00.

Demonstrációra gyülekező: Budapest V. kerület Parlament előtti Kossuth tér 2011. május 6-án 10-12:00 órától.

Személygépkocsikkal érkezők az IRM parkolójában tudnak leparkolni, a buszokkal érkezők pedig az Országház Duna felőli részénél a rakparton.

A TMRSZ Logisztikai Központja: Budapest Kossuth szobor előtti betonozott területen a szobor mögött balkéz felől 1 db 10*10 m-es sátorban várják az érkezőket. Ott vehetitek át a pólókat/dzsekiket, táblákat és zászlókat majd felmennek az átvételtől kb. 5 méterre lévő színpadhoz.

A buszok a leszállás után átmennek az Országház mögött lévő rakpartra. Amennyiben megtelik, úgy a rakpart Lánchíd felőli részét is használhatják.

Ott elegendő hely áll rendelkezésükre a parkolásra. A személygépkocsik parkolása az IRM-el szemben lévő parkolóban, vagy a rakparton megoldott.

Közben a tiltakozás kifejezéseként a TMRSZ Logisztikai sátránál táblákra a kormánynak további üzenetek felírása, melyet Orbán Viktornak küldünk majd meg az előzőekkel együtt.

 

Program

 

– 14,15 óra és 14,30 között lesz a felvonulás a tűzoltókkal, BV-sekkel, katonákkal. Az útvonal Kossuth tér- Akadémia utca-Széchenyi tér (Roosevelt tér) József Attila utca, József Nádor tér útvonalon a Belügyminisztérium körül. Ez cca. 16,45-ig tart. A vonulás alkalmával az alakzatot tartva, a transzparensek feltartásával fejezzük ki tiltakozásunkat. Síp, dob, kerepelő hangos bekiabálás használata engedélyezett, mivel a tüntetés hangosként lett bejelentve.

– Ezt követően 17 órától a Kossuth Térre, az Országházhoz visszaérve beszédekre kerül sor.

– 20 órától fáklyás felvonulás, majd 21 órától élőlánc a Parlament körül, mely legkésőbb 23.30 órakor oszlik szét.

FIGYELEM! Biztonsági rendszabályok.

– a demonstráción TILOS fegyveresen, felfegyverkezve részt venni. A jelen lévőknél önvédelmi, szolgálati lőfegyver, illetve az élet kioltására, vagy a testi épség megsértésére alkalmas eszköz NEM LEHET.
– a demonstráció előtt és alatt szeszes ital fogyasztása TILOS.
– a demonstrációra szolgálati gépjárművel érkezni TILOS.
– a demonstrációra érkező gépjárműveket TMRSZ felirattal kell ellátni. A gépjárművekkel a közelben található parkolókban lehet parkolni, a buszok a rakparton parkolhatnak.

Fontos tudnotok, hogy a parkolásért fizetni kell!

– a demonstráció a Parlament működését súlyosan nem veszélyeztetheti.
– a rendezvényt megzavaró személyekkel szemben a főszervező (a demonstrációs bizottság vezetője Szima Judit főtitkár, illetve a biztonságért felelős főrendező Bárány Zoltán elnök) jogosult, illetve köteles fellépni. A főszervező a rendezvényt megzavaró személy figyelmét felhívja, hogy hagyja el a helyszínt, ha erre nem hajlandó, akkor a legközelebbi rendőr segítségét kéri.
– a rendezvényen résztvevőknek érkezésüket követően egységes színű TMRSZ felirattal ellátott anorák, vagy póló kerül kiosztásra, illetve ennek hiánya esetén nemzetiszínű karszalag, amelyet a rendezvény befejezéséig viselniük kell, amelyet eltávozás előtt a főszervezőnek, vagy az általa kijelölt személyeknek át kell adni.
– a TMRSZ célkitűzéseivel egyetértők narancsszínű karszalaggal lesznek ellátva.
– a rendezvényre a szervező TMRSZ létszám függvényében (10 %), de minimálisan 200 fő rendezőt biztosít, akiket citromsárga színű TMRSZ RENDEZŐ felirattal ellátott karszalag különböztet meg a résztvevőktől. A demonstrációra busszal érkezők, már a buszon jelöljék ki maguk közül a buszon tartózkodók létszámának 20 %-át rendezőnek. A rendzavarók és az esetleges provokációk kiszűrése érdekében célszerű már a gyülekező helyen ellenőrizni a résztvevőket, hogy valóban az adott testülethez tartoznak (vagy családtagok, nyugállományúak stb.). Ha nemkívánatos személy próbál csatlakozni, a rendezők udvariasan kérjék meg a távozásra, ha szükséges kérjék a biztosító rendőrök segítségét!
– a helyszínre érkezést követően kiosztásra kerülnek az anorákok, pólók – esetlegesen kokárda-, majd a demonstrálók a főszervező és/vagy főrendező által meghatározott helyen zárt alakzatba állnak. Kiosztásra kerülnek a transzparensek.
a rendezvényen részt vevők kötelesek a főszervező, főrendező, illetve a rendezők utasításait betartani.
– a rendezők a demonstrálók alakzatának oldalain fognak elhelyezkedni.
a demonstráció nem valósíthat meg bűncselekményt, az azon résztvevők nem viselkedhetnek megbotránkoztatóan.
– semmilyen külső provokációra ne reagáljon senki. Ha valaki az alakzaton belül kezd el nem megfelelően viselkedni, azonnal ki kell zárni, a kiadott TMRSZ eszközök elvétele mellett.
– azok a szimpatizánsok, akik egyen pólóval, vagy széldzsekivel nem rendelkeznek és nem tudják igazolni magukat a rendezők vonalán kívül helyezkedhetnek el.
– a fáklyát a TMRSZ a logisztikai sátornál biztosítja, a fáklyás felvonulásnál figyeljetek a biztonsági szabályokra!
– a TMRSZ-el együtt demonstráló tagjainak, hozzátartozóinak biztosítja a napi élelmezést és védőitalt, azaz ásványvizet, és a kávét a készlet erejéig.
– a rendezvény végén 24:00 óráig a főszervező irányítása mellett a résztvevők az anorák, póló és a transzparensek leadása után rendezetten elhagyják a helyszínt legkésőbb 24:00 óráig.

Sípot, dobot, kereplő mindenki hozzon magával!!!

A rendezvényen résztvevők élelmezéséről, védőitallal történő ellátásáról, illetve mobil mellékhelyiség elrendezéséről a TMRSZ tagjai, illetve a színeiben megjelentek esetében gondoskodik.

Ajánlott a réteges, meleg öltözködés, esernyő hozatala, mivel az időjárás előrejelzés szerint gyengén felhős, szeles lesz az idő!

TMRSZ rendezvény deklaráltan politika és lehetőleg politikus mentes!!

A BIZTONSÁGI RENDSZABÁLYOK MEGSÉRTÉSE A DEMONSTRÁCIÓ FELOSZLATÁSÁT EREDMÉNYEZI.

 

 

Szekszárd, 2011. május 6.

 

 

Szima Judit Főtitkár
a
demonstrációs bizottság vezetője