- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

FELHÍVÁS

Tisztelt Rendőrségi Munkavállalók!
Tisztelt TMRSZ Tagok!
Tisztelt Tisztségviselők!

 

A TMRSZ honlapján megtekinthető http://tmrsz.hu/video/1457-tartsatok-velunk-majus-6-an.html felhívásunk alapján kérünk benneteket, hogy minél nagyobb létszámban reprezentáljuk a rendőrségi munkavállalók elégedetlenségét a 2011. május 6-án tartandó demonstráción.

A demonstrációval kapcsolatos tudnivalókról (helyszín, gyülekezés időpontja, forgatókönyv, ellátás, stb.) úgyszintén tájékozódhattok honlapunkon, illetve a TMRSZ Központi Koordinációs Irodán, illetve a helyi tagszervezeti tisztségviselőknél.

A linkre kattintva megtekinthetitek, hogy a BV-sek, tüzoltók és a Tettrekészek együtt vonulnak, gyülekeznek az Országház előtt. Az FRSZ,BRDSZ,RV pedig autós felvonulásban vesz részt. A demonstrációs bizottság egyeztetésén arról tájékoztattak bennünket, hogy néhány tíz db autó felvonulását tervezik.

A TMRSZ a gyalogos demonstrációt szervezi, és több helyről jelezték más szakszervezetek tagjai is, hogy ők inkább a „vonulósokhoz” csatlakoznak. Természetesen mind a más szakszervezetek tagjai, mind a szakszervezeten kívüli munkavállalók, mind a nyugdíjasok jelentkezését örömmel vesszük és meggyőződésünk szerint egy, az április 16-i demonstrációt létszámban meghaladó mértékű demonstráció hatalmas segítség és siker lehet abban a küzdelemben, amelynek célja szerzett jogaink megóvása és a rendészeti munkavállalók helyzetének lehetőség szerinti javítása.

A demonstráció olyan üzenet a rendőrellenes kormányzat részére, amely javíthatja a munkavállalói tárgyalódelegáció alkupozícióját, ezért mindannyiunk jól felfogott érdeke, hogy ezen a napon minél többen jelenjünk meg és tiltakozzunk határozottan, büszkén és bátran.

Délután 14 óra után a BM Roosevelt téri épülete elé megyünk, majd este fáklyás felvonulás lesz, melyen a TMRSZ is legalább este 20-24 óráig ott lesz.
A honlapunkon tájékozódhattok arról is, a belügyminiszter megüzente, hogy csak akkor tárgyal a szakszervezetekkel, ha lefújjuk a demonstrációt. Ígérvény, írásos előterjesztés nélküli súlytalan zsarolás szóra sem lenne érdemes, ha ez a kormányzati koreográfia nem lenne már hitelét vesztett és emiatt cinikusnak minősíthető próbálkozás.
Emlékezhettek, a jelenlegi belügyminiszter 2010. őszén megállapodást kötött néhány reprezentatív szakszervezettel – a TMRSZ már akkor sem hitte el az ígérvényt és nem is írta alá – amelynek értelmében a 13. havi kompenzációjaként a belügyminiszter írását és szavát adta a cafeteria szintjének előző évi megőrzéséhez. Aztán a szokásos kormányzati trükközés révén egyéni képviselői indítvány benyújtásával és elfogadásával a belügyminiszter sajnálkozva széttárta a kezét majd cinikus mosoly kíséretében közölte a szakszervezetekkel, hogy sajnos az Országgyűlés kormányzati többsége felülírta – magyarul: felrúgta – a szakszervezetekkel kötött megállapodást. Most is ez lenne a forgatókönyv, hiszen a belügyminiszter ténykedése a kormányzaton belül súlytalannak tűnik, akár a cafeteria csökkentését, akár a több tízmilliárdos rendőrségi forráselvonást nézzük.

Demonstrálunk és hajlandóak vagyunk tárgyalni is. Ezt hetekkel ezelőtt a kormány tudtára is adtuk.

A “csönd legyen, ne merj szólni”, megfélemlítési szándékkal szembe kell szegülni. A közigazgatásból tömegesen bocsátják el a munkavállalókat. Olyan tervezetekről kaptunk információkat, miszerint a már nyugállományban lévők juttatását is csökkenteni, státuszuk jogszerűségét megkérdőjelezni kívánják. A táppénz csökkentése tény, az éves szabadságnapok csökkentését úgyszintén bejelentették, a cafateriát felére csökkentették. Abban is „gondolkodnak”, hogy az özvegyi nyugdíjat is a felére csökkentik.

Most, amikor sokan már ledolgoztunk évtizedeket, nemhogy a tisztességes megélhetéshez, de a ledolgozott éveink után már a nyugdíjhoz sem lenne jogunk a jelenlegi rendőrellenes kormánypárti képviselők véleménye szerint. A kormányzópárt egyik erős embere a minap ürülékhez hasonlította a rendőröket és az érdekképviseletek vezetőit. Ez a kormány ennyire becsül meg minket, ennek nézi a rendészeti munkavállalók többségét, ezt mindenkinek tudnia kell. Egyet tehetünk csak szerintük, ha magunktól kimegyünk a temetőbe. Ők ezt vennék tárgyalási alapnak, és természetesen a képviselői költségtérítések jelenleg is milliós havi mértékének az emelését, amelybe úgyszintén nem lesz beleszólása másoknak.

Információink szerint a rendészeti munkavállalók juttatásainak elvonásával párhuzamosan olyan konstrukció kidolgozásán „fáradoznak” a „honatyák”, amelyben a jelenleginél is kedvezőbb, átlag munkavállaló szemében még a mostaninál is irritálóbb és pofátlanabb képviselői ellátmányt szavaznának meg maguknak abból a közpénzből, amelyet többek között a munkavállalók nyomorításából vonnának vissza a szerzett jogok elvételével és szigorításával.

EZÉRT felkérünk benneteket, hogy tegyetek Ti is közös ügyünkért, magatokért, gyermekeitek jövőjéért és gyertek ki a jogaitok védelmében! Mutassuk meg, hogy börtönőr, tűzoltó, rendőr, katona összefog és összetart. Hazánkat, társadalmunkat is védjük e kiállásunkkal, hiszen ha bennünket leigáz, kisemmiz a rendőrellenes kormányzat, az utánunk következő munkavállalói réteget úgy lerázzák, mint a diót a fáról.

E hasonlatot Dobó István mondta Gárdonyi Géza Egri csillagok című mesterművében, amikor a maroknyi várvédőnek magyarázta harcuk fontosságát és Eger várának stratégiai jelentőségét. Most is gyülekezik a falaink alatt egy olyan erő, amely a magyar munkavállalók szolgasorba taszítását kívánja elérni.

Legyünk méltók őseinkhez, elődeinkhez, védjük meg eddigi pozícióinkat, védjük meg a kizsákmányolástól a magyar munkavállalókat, védjük meg az ország pénzzel, hazugsággal és csalással hatalomba került vezetőitől a munkavállalókat, a kiszolgáltatott társadalmi rétegeket. Mutassunk egységet, bátorságot, tettrekészséget! Mutassuk meg a magyar virtust május 6-án!

Esernyőt, esőkabátot mindenki hozzon, a mennydörgés és a villámlás ugyanis több mint valószínű a meteorológiai előrejelzések szerint.

 

2011. május 4.

 

 

TMRSZ