- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Már nagy valószínűséggel megállapodtak a háttérben

…vélhetőleg megint a munkavállalók bőrére.

Forrás: Népszava Online

Még nincs döntés az MNÜA-ról

Továbbra sem eldöntött a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) sorsa. A szervezetet a magyar állammal együtt alapító érdekvédelmi szervezetek egyikének vezetője, Gaskó István abban bízik, hogy a kormány elfogadja javaslatukat és a nonprofit gazdasági társasággá alakítással továbbra is biztosítja az eddigi célokat. Megírtuk: a gazdasági társasággá alakításról szerdán döntött volna a kormány, ám ezt végül elhalasztották.

A Liga elnöke elmondta: az MNÜA keddi közgyűlésén a magyar államot képviselő Gál András Levente, a közigazgatási tárca állam­titkára és a hat szakszervezeti konföderáció képviselői nem tudtak megállapodni, de utóbbiak rögzítették feltételeiket. Az érdekvédők hajlandóak a váltásra, ha az alapítvány korábbi döntéshozatali és felügyelő testületi arányai megmaradnak. Akkor egyeznek bele a módosításba, ha továbbra is a nyugdíjasok, a szociálisan rászorulók, és az alacsony jövedelműek üdülését támogatják.

Gaskó szerint garantálni kell, hogy ne változzon az eredeti cél és biztosított maradjon a szakszervezeti befolyás, továbbá ne kizárólagos állami tulajdonként hozzák létre az új társaságot. A tulajdonjog a több tízmilliárdos vagyon miatt fontos; de az 51 százalékos állami és 49 százalékos szakszervezeti megosztást már elfogadhatónak nevezte. Garantálni kell továbbá, hogy a vagyont nem lehet kivinni és másra fordítani. Erről szóló állásfoglalásuk a kormányülés előtt ért célba, ő ennek tudja be, hogy egyelőre nem döntött a kabinet. Gaskó elítélte a tárgyalások idején tapasztalt “megelőző csapást”, vagyis a Kehi, alapítvánnyal kapcsolatos feljelentését. Úgy tudjuk, a keddi alapítói közgyűlésen megjelent a Kehi illetékese is, aki elismerte, hogy hűtlen kezelés gyanújával aznap beadott feljelentést egy még nem végleges jelentés-tervezet alapján tették.

 

Forrás: Népszava Online