Demonstrál a Fegyveres Biztonsági Őrség is

A TMRSZ a tagjai közé tartozó Fegyveres Biztonsági Őrség munkavállalói érdekében az elfogadhatatlanul alacsony munkabér, a nem megfelelő munkakörülmények, valamint a 2011. március havi munkabérük kifizetésének elmaradása miatt demonstrációt jelentett be.

Szám: Kü.137/2011/15.

Tárgy: bejelentés

 

 

Dr. Tóth Tamás r. dandártábornok
Rendőrségi tanácsos
Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetője részére

 

BUDAPEST

 

 

Tisztelt Főkapitány Úr!

Fax: 06-1443-5325

 

 

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (a továbbiakban: TMRSZ) 7100 Szekszárd, Tanya utca 4., mint szervező által a következő bejelentést tesszük.

A gyülekezési jogról szóló 1989. évi III. törvény alapján a TMRSZ Fegyveres Biztonsági Őrség tagszervezete 2011. április 23. napján 10:00 – 14:00 óra között demonstrációt szervez a Magyar Nemzeti Múzeum (1088 Budapest, Múzeum krt 14-16.) főbejárata előtt lévő járdára, a múzeumba, illetve a múzeumkertbe látogatókat nem akadályozva.

A rendezvényen résztvevők száma: körülbelül 200, a szervező a létszám függvényében 20-25 fő rendezőt biztosít.

Rendezvényünk célja, hogy kifejezzük tiltakozásunkat az elfogadhatatlanul alacsony munkabér, a nem megfelelő munkakörülmények, a munkabér kifizetésének elmaradása miatt, illetve követeljük az eddig kapott juttatások és munkahelyek megtartását. Demonstrációnkkal a Múzeum, illetve annak felügyeletét ellátó Nemzeti Erőforrás Minisztérium, valamint a Fegyveres Biztonsági Őrséget működtető cég vezetőinek figyelmét kívánjuk felhívni az általuk vállalt kötelezettségek teljesítésére.

A rendezvény során a résztvevők transzparensek, és a TMRSZ zászlajának tartásával, valamint szóbeli kifejezésekkel fejezik ki tiltakozásukat. A rendezvény lebonyolítása során 2 db nagyobb (300 cm x 80 cm), illetve 2 db kisebb (l00 cm x 60 cm ) transzparens kerül felhasználásra, amelyek uszító szöveget, önkényuralmi jelképet nem tartalmaznak.

A helyszínen megjelenő média felkérésére a TMRSZ kijelölt szóvivője fog nyilatkozni.

Szakszervezetünket Gulyás László tisztségviselőnk, a demonstráció s bizottság vezetője képviseli, elérhetősége: 06-20/###-####, lakcíme #### Budapest, ##################### u. ###.

Amennyiben bármilyen probléma merül fel, vagy egyeztetés válik szükségessé, szíveskedjenek a kapcsolatot vele felvenni.

A demonstrációra érkező buszok, személygépjárművek parkolásához kérjük a Hősök terének a Múzeumhoz legközelebbi részének biztosítását. A résztvevők 10-15 személyautóval, illetve 2-5 busszal érkeznek.

Segítő közreműködését előre is köszönjük.

 

Szekszárd, 2011. április 21.

 

 

Tisztelettel:

 

 

Szima Judit
TMRSZ főtitkár