- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

A EuroCOP delegációját fogadtuk

2011. április 8. napján a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezte meghívására Budapestre érkezett a EuroCOP elnöke Heinz Kiefer úr és a EuroCOP alelnöke Miroslav Litva úr.


Heinz Kiefer úr
Az EuroCOP elnöke


Miroslav Litva úr
Az EuroCOP alelnöke

Kérésüknek megfelelően a Belügyminisztérium mentünk, ahol a bértárgyalások okán a főtitkár helyett a TMRSZ részéről Bárány Zoltán elnök és Ökrös Attila ügyvivő vett részt, valamint a TMRSZ tolmácsa. A Belügyminiszter a személyes találkozót elhárítva azt dr. Szebeni Andreára, a Civilkapcsolati Osztály vezetőjére, a BÉT kapcsolattartójára citálta át.


dr. Szebeni Andrea

A találkozón az EuroCOP által megadott témák kerültek megvitatásra, amelyek között szerepelt gazdasági és a pénzügyi válság hatásai, a Schengen-i térség helyzete, valamint a magyar EU elnökséggel kapcsolatos kérdések. Ezen kívül még szó esett a rendőrségi szakszervezetek helyzetéről Magyarországon, hogy milyen szerepet töltenek be az érdekegyeztetések során.

Ezzel kapcsolatban dr. Szebeni Andrea a BÉT kapcsolattartója elmondta, hogy a szakszervezeteknek véleményezési joguk van egy-egy kérdést illetően. Osztályvezető asszony átadott a találkozóra készült írásbeli összefoglalót is (lásd lap alján), amely a magyar elnökségnek a belügyi ágazatra vonatkozó fejleményeit foglalja össze.

A minisztériumi megbeszélés után az értekezés a TMRSZ és az EuroCOP vezetése között a TMRSZ Pozsonyi úti Jogi Irodáján folytatódott, ahol a vendégeket már Szima Judit főtitkár fogadta. A megbeszélésen ezen kívül Mohácsi Zsigmondné és dr. Baracz Vilmos Vezetőségi Tag is jelen volt.

Megvitatásra került, hogy a Belügyminisztériumban finoman fogalmazva érdemi válaszokat nem voltak a feltett kérdésekre. Így sem a TMRSZ, sem az EuroCOP képviselői nem voltak elégedettek a minisztériumi találkozóval, mivel az osztályvezető asszony nem tudott a feltett kérdésekre megfelelő válaszokat adni, sőt sokszor utalt arra, hogy egy-egy kérdésben a TMRSZ az illetékes. Az EuroCOP és a TMRSZ között további 4 órás tárgyalás volt, szó esett a tagsági állományunk létszámáról, a szolgálati nyugdíjjal kapcsolatos kormányzati tervekről valamint szakszervezetünk tevékenységéről.

Az ülésnek 19,55 órakor lett vége, mely eredményesen zárult.

Este még a további programokra került sor.

Összességében elmondható, hogy a lezajlott találkozó jó hangulatú volt, az EuroCOP részéről is elégedettséggel zárult.

 

TMRSZ