TMRSZ: a Pest megyei főrendőrnek igaza van

Forrás: HVG – 2011. április 06., szerda, 11:17 Szerző: Hírszerző/FH

Vélhetően igaza volt a Pest megyei rendőrfőkapitánynak a szervezet gazdasági nehézségeit taglaló levelében – mondta Szima Judit, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének főtitkára. Szima úgy véli: a kormány szándékosan taszítja anarchiába az országot.

Mint ismert, Ármós Sándor Pest megyei rendőrfőkapitány a napokban kiküldött vezetői körlevelében a főkapitányság rendkívül nehéz gazdasági helyzetére hivatkozva szigorító intézkedéseket rendelt el. Az Országos Rendőr-főkapitányság azonnali vizsgálatot rendelt el a megyében. Két napon belül megállapították, hogy a megyei főkapitányság gazdasági háttere valójában stabil. A Népszabadság ugyanakkor szerdán azt írta: Ármós Sándor hamarosan távozhat a posztjáról, mert nem ellenőrizte a jelentés valóságtartalmát, a főkapitánnyal hibás adatokat közlő gazdasági szakember ellen pedig fegyelmi indult.

Szima Judit, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének főtitkára a Független Hírügynökségnek azt mondta: úgy tudja, hogy bizonyos szigorításokat csak “papíron” vontak vissza. A rendőrség pénzének nagy részét zárolták, de hogy hol a pénz és meddig zárolták, arra a kötelezettsége ellenére sem adott választ a TMRSZ-nek a belügyminiszter. A közrend fenntartásáért felelős állománynak néhol WC-papírra sincs pénze, az “Orbán-közeli” TEK munkatársai viszont 10-40 millió forint közötti pénzekért veszik az autókat – ismételte meg Szima egy rendőr őrnagy Orbánnak írt nyílt levelében foglaltakat.

Szima Judit szerint az ORFK nem mondott igazat a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság stabil helyzetéről. A levél annál is inkább hitelesnek tűnik, mert Ármós Sándor tagja az úgynevezett “főkapitányi klubnak”, melyen rendőri vezetők rendszeresen különböző helyszíneken összegyűlve javaslatokat, illetve döntéseket hoznak az állomány helyzetéről. Legutóbb a Széll Kálmán tervben szereplő, a rendőrséget érintő kérdésekről volt szó ezen az ülésen a szakszervezeti vezető információi szerint.

 

Forrás: HVG