- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

“HIVATÁSUNK VÉDELMÉBEN” – Felhívás!

A
“HIVATÁSUNK VÉDELMÉBEN”
MEGALAKULT DEMONSTRÁCIÓS BIZOTTSÁG
FELHÍVÁSA
A RENDVÉDELMI SZERVEK ÁLLOMÁNYÁHOZ!

 

A Rendvédelmi Szervek Érdekegyeztető Fórumának 2011. április 5-i ülésén Pintér Sándor belügyminiszter továbbra sem ismertette a Kormány elképzeléseit a “Széll Kálmán tervben” meghatározott, a szolgálati nyugdíjrendszert és életpályát érintő változásokról.

Ugyanakkor kritikaként fogalmazta meg, hogy az érdekképviseleti szervezetek nem tettek olyan javaslatokat, amelynek végeredménye a törvényekben garantált jogaink csorbítása lenne. Ezért utasította a rendvédelmi szervek első számú vezetőit, hogy két nap alatt gyűjtsék be a teljes állomány (őrmestertől-tábornokig, közalkalmazottól- köztisztviselőig, kormánytisztviselőkön át) javaslatait az új életpályamodellel és szolgálati nyugdíj rendszerrel kapcsolatban.

A Szakszervezetek egyöntetű véleménye, és kérése az állomány felé, hogy ne essenek abba a csapdába, hogy az állomány, vagy éppen a szakszervezetek javaslatai mögé bújva csorbítsák tovább a szolgálati törvényünkben már csak nyomokban fellelhető jogainkat.

Ezért kérünk minden munkavállalót, hogy az állományilletékes parancsnokok felé kizárólag a meglévő jogaik védelmének fontosságát és az azonnali jelentős béremelés szükségességét hangsúlyozzák.

Ezen túlmenően, kérünk minden aktív hivatásost és nyugállományút, közalkalmazottat, köztisztviselőt, kormánytisztviselőt és családtagjaikat, hogy véleményét 2011. április 16-án 10 órától, Budapesten a Hősök Terén, majd a Kossuth Téren fejtse ki!

 

Budapest, 2011. április 5.

 

 

A Demonstrációs Bizottság Felhívása
Nagyításhoz klikk a képre!