- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Mit kíván a Magyar Nemzet rendőre?

A TMRSZ 12. pontja 2011. tavaszán

Hivatásunk és az állampolgárok védelmének biztosítása érdekében követeljük:

1. “Halálpálya” helyett, kiszámítható, tisztes megélhetést biztosító Életpályát!

Elég a politikusi ötletbörzékből, elég az országgyűlési szavazógépezet állampolgárokat nyomorító döntéseiből, melynek okozóiként a politika a tisztességgel szolgáló rendőrt jelöli meg!

2. A jelenleg hivatásos állományúak változatlan feltételekkel vonulhassanak nyugállományba!

A jövőben felszerelő rendőrök számára pedig a szolgálati nyugdíj intézményének a megőrzése, amely a jövő rendészetének záloga, és ezt csak az érdekegyeztetés szabályainak a tiszteletben tartásával, érdemi tárgyalások útján lehet megpróbálni módosítani!

3. A már nyugállományúak státuszának és juttatásainak megőrzését!

4. Az illetmények több éves befagyasztását kompenzáló illetményemelést.

Elég a hazudozásokból, ezért követeljük:

– A bér EU szintü felzárkóztatásának haladéktalan megkezdését 2011-ben!
– Lázár János FIDESZ politikus 2010-ben tett olyan ígéretet, hogy kormányra kerülésük esetén a kezdő rendőrök illetményét nettó 150 ezer forintra emelik!
– A sztrájkjogot!
– A 13. havi külön juttatás visszaadását!
– Az utazási bérlet, a tanévkezdési segély, és az étkezési utalvány adómentesen adható juttatásainak a visszaállítását az összes munkavállalónál!

5. Törvényileg 2/3-osan garantált legyen az illetményalap, és a bértábla inflációval történő évenkénti emelése!

6. Heti 40 órás munkaidő felett, ellentételezés nélkül ne lehessen munkavégzésre kötelezni bennünket!

Elég az évi 150 órás ingyenmunkából, robotból! Elég a jobbágy sorsból! A XXI. században ne lehessen robotra kötelezni senkit, így a magyar rendőrt sem!

7. Az egészségmegőrzéshez, a rekreációhoz és az elvárt fizikai erőnlét biztosításához szükséges feltételeket az állam biztosítsa!

8. Korszerű védő- és munkaeszközöket!

Törvényi fenyegetettséget, annak érvényesítésének garanciáit követeljük a megszegőkkel szemben! A rendőrök életét eddig kockáztató bűnösök felelősségre vonásának megkezdését! A védőeszközök és munkaeszközök meglétét, a munkahelyi körülményeket az érdekképviseletek a civil szféra munkavédelmi szervezeteivel akár együtt, akár külön-külön is ellenőrizhessék!

9. A rendőri vezetői kiváltságok azonnali megszüntetését! Ahogy nincs ingyen ebéd, úgy ne legyen ingyen szolgálati autó, ne legyen ingyen kollektív illetményeltérítés, ne legyen szabadkőműves páholy mintájára működtetett Főkapitányi Klub sem!

10. Követeljük a bevezetett megbízhatósági vizsgálat eltörlését, vagy annak országgyűlési képviselőkre, közjogi méltóságokra való kiterjesztését is!

Követeljük a kettős állampolgárság nyilvánosságra hozatalát a közjogi méltóságoknál, a választott országgyűlési-, önkormányzati-, és EU-s képviselőknél, annak vizsgálatát a választási bizottságok által és a szavazólapokon a kettős állampolgárság feltüntetését, hiszen a magyar érdekekkel ellentétesnek értékelt rendészeti vonatkozású döntések veszélyeztetik a közrendet, a magyar állampolgárok közbiztonságát, a Magyar Köztársaság szuverenitását!

Követeljük a bűnösök jogainak védelme helyett előtérbe helyezni az áldozatok jogainak védelmét!

11. Elég a bűnöző hordák garázdálkodásából!

Követeljük, hogy a kormány a folyamatos tartalom nélküli nyilatkozatok helyett, tettekkel is becsülje meg a rendőreit! Pénzt! Paripát! Fegyvert! Hatáskört!

Mi nem pénzbehajtók vagyunk, hogy teljen az elitnek luxusaudira, luxus szolgálati lakásra, bank konszolidcióra, hanem rendőrök, akik a magyar állampolgárokat szolgálni és védeni akarjuk!

A rendőrök önbecsülését adja vissza a kormány és az Országgyűlés, hogy a magyar állampolgárok büszkék lehessenek a Magyar Rendőrségre, a magyar rendőrökre és ne kelljen rettegniük a bűnöző hordáktól sem vidéken, sem a fővárosban!

12. Hozzáértő és tisztességes rendészeti szakembereket a döntési pozíciókba! Elég a dilettantizmusból, a rendészet rombolásából!

Erős, szakmai és megbecsült rendőrséget követelünk!

Az állampolgároknak ne vegyék el azt a jogát, hogy hazánkban biztonságban éljenek, nekünk pedig azt a jogunkat, hogy szolgálhassunk méltósággal, tisztességgel és becsülettel!

 

 

TMRSZ