Tájékoztató – 2011.03.28. – Következik a szerzett jogok elvétele?

TMRSZ szerzett jog elvételében nem tárgyal,
és nem is tárgyalhat

A TMRSZ nem vett részt a legutóbbi Rendvédelmi Szervek Érdekvédelmi Fórumán (továbbiakban RÉF) ,- amit a BRDSZ kezdeményezésére a belügyminiszter hívott össze, -mivel a TMRSZ szerzett jog elvételében nem tárgyal, és nem is tárgyalhat.

Az alábbi linken olvashatjátok álláspontunkat:

http://tmrsz.hu/hirek-aktualis/1374-szerzett-jog-elveteleben-nem-targyalunk.html

A BRDSZ kezdeményezése vélelmezhetően egy újabb háttér megállapodás árnyékát vetíti előre.

Kónya Péter az FRDÉSZ elnöke a RÉF ülésen történtekről tájékoztatott melynek lényege a következő:

A Belügyminiszter Úr felvázolta, hogy átalakítják a nyugdíjrendszert, ötleteket vár a szakszervezetektől, lehetőleg olyanokat, amelyeknek közvetlen költségvetési kihatása nincsen. Kérte továbbá, hogy együtt gondolkodjanak a nyugdíjrendszer megváltoztatásáról.

A Belügyminiszter Úr előadta, hogy kevés konkrétumot tud mondani a tervekről.

A Belügyminiszter Úr közölte, hogy:

1.) felülvizsgálják a FÜV eljárással nyugdíjazott hivatásos állomány tagjainak egészségi állapotát és nyugdíjazását. Azt nem közölte, hogy ez milyen módon és hatállyal történik majd.

2.) Nagy valószínűséggel felfüggesztik a folyamatban levő FÜV eljárásokat. Azt, hogy milyen hatállyal és módszerrel és mikortól, az sem derült ki.

3.) Megváltoztatják a 25 év szolgálati idővel megszerzett nyugdíjjogosultságot és nem az öt éves emelésben gondolkoznak, mivelhogy azt “keveslik”,

4.) Elmondása alapján lesz egy rövid átmeneti időszak, de a személyi és időbeli körét még nem közölte, persze a szakszervezetektől erre javaslatokat kér.

Miniszter Úr kitűzte a következő RÉF ülés időpontját, mely 2011. április 05. napjának 10 órája lesz.

 

 

TMRSZ