Helyreigazítást kér

A BRDSZ Főtitkára sajtó-helyreigazítási pert helyezett kilátásba írásunk nyomán

A BRDSZ főtitkára a csatolt levelében kéri ki magának a TMRSZ honlapján megjelent „Ki hazudik, az ORFK vezetőhelyettese, vagy a BRDSZ főtitkára?” címmel megjelent írásban foglaltakat.

A főtitkár asszony válaszleveléből végre megtudtuk, hogy az a feltételezésünk a valós, miszerint valóban kapott a BRDSZ egy 2010-es évjáratú vadonatúj Golfot az ORFK-tól 2010. július 1-jén, de azt a BRDSZ csupán 2010. november 30-ig használta, majd azt követően visszaszolgáltatta az ORFK-nak.

A BRDSZ főtitkár asszonya arra már nem tért ki, hogy miért szolgáltatta vissza az ORFK-nak a vadonatúj Golfot novemberben, amikor annak igénybevételére állítólag jogszerű lehetősége volt az együttműködési megállapodásban foglaltak alapján. Csak feltételezni tudjuk, hogy a TMRSZ felszólalása kapcsán – mivel tudomásunk szerint a közbeszerzés alapján bérelt 400 db bűnügyi, ügyintézői VW Golf flotta egyik darabjáról van szó – került visszaszolgáltatásra a VW Golf.

Bárdos Judit és Lajtár József válaszaiban rejlő ellentmondások így feloldásra kerültek. A valós tény tehát az, hogy mindegyikük a valós helyzetet mondta, csak éppen eltérő időben. Lajtár úr 2010. november 5-én a valós helyzetet tükröző állítást tett, amikor a BRDSZ használatában lévőnek mutatta ki a 2010-es VW Golfot, és Bárdos Judit asszony is valós helyzetről tájékoztatta szakszervezetünket 2011. február 28-án, amikor kategorikusan kijelentette, hogy az ORFK gépjárműflottájából csupán egy 9 éves Golfot használ. A tényállás része tehát, hogy csak volt a BRDSZ használatában 2010-es évjáratú Golf, de azt időközben az ORFK visszavette.

A félreérthető helyzet abból adódott, hogy a főtitkár asszony nem informálta szakszervezetünket arról a tényről – amelyet mostani levele már tartalmaz -, hogy időközben 2010. november 30-án valamilyen számunkra nem ismert okból kifolyólag visszaszolgáltatta az ORFK-nak az addig használt gépjárművet.

Az eredeti írásunkban nem zártuk ki ezt a lehetőséget sem, amikor ezt írtuk: „Szóval az egymásnak ellentmondó nyilatkozatok alapján jogos a következtetés, hogy valamelyikük vagy nem mond igazat, vagy pedig az eltelt három hónap során az ORFK visszavette a BRDSZ főtitkárának juttatott gépjárművet, amely egyértelmű beismerése lenne a nyílt és leplezetlen munkáltatói kivételezésnek.”

A TMRSZ a fentiek alapján nem látja indokoltságát annak, hogy a dr. Bárdos Judit levelében foglalt helyreigazító közleményt megjelentesse, mivel az ORFK tájékoztató levele és a BRDSZ tájékoztató levele között eltelt három hónap során az ORFK valóban visszavette az addig a BRDSZ használatában lévő 2010-es évjáratú VW Golfot.

Remélhetőleg a fenti pontosító közlemény közzététele kapcsán a BRDSZ elfogadhatónak tekinti a TMRSZ honlapján megjelentek pontosító közlemény tartalmát, amelynek elkészültéhez nagy segítségre volt a BRDSZ főtitkárának pontosító tájékoztatása.

Bízunk benne, hogy a BRDSZ főtitkára nem tesz további jogi lépéseket a TMRSZ ellen, hanem az erejét inkább a rendőri állomány szerzett jogainak a védelmére fordítja inkább a TMRSZ-szel együttműködve.

Az ügyben tájékoztatást kérünk az ORFK-tól a visszavétel körülményeire.

 

A BRDSZ főtitkárának levele PDF formátumban