Orbán: Magyarország rendet és biztonságot akar

Forrás: hvg.hu – 2011. március 06. (MTI)

Magyarország rendet és biztonságot akar – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Hősök terén 1800, próbaidőre kinevezett tiszthelyettes rendőr ünnepélyes eskütételét követően vasárnap.

A budapesti Hősök terén esküt tevő próbaidős tiszthelyettesek előtt a kormányfő rámutatott: mindig felemelő olyan fiatalokat köszönteni pályakezdésük alkalmából, akik hazájuk fegyveres szolgálatát választották hivatásul. Szavai szerint a mostani eseménynek az ad különleges rangot, hogy  a tiszthelyettesek a legnehezebb és legszebb időszakban kezdik meg hivatásukat, abban az évben, amikor Magyarország megújul.

Kijelentette: mindazoknak, akik szeretik a hazájukat, itt akarják leélni az életüket, itt akarnak biztos jövőt a gyermekeiknek, együtt, összefogva kell visszarántaniuk az országot a szakadék széléről. “Hazánk a szakadék szélén egyensúlyozik: gazdasága legyengült, feje búbjáig eladósodott, a tisztességes munkának még nincs becsülete, a családok tekintélyes része még szegény és napi megélhetési gondokkal küzd, a bűn felszaporodott, és még nyitva áll a züllés mélységei felé vezető út” – fogalmazott Orbán Viktor, hozzáfűzve: Magyarország megújulásért kiált, rendet és biztonság akar.

“A hazának ma égető szüksége van önökre. Sokat is várunk önöktől. És a becsületes, eredményes munkáért önök is sokat várhatnak a hazájuktól. Most az önök szakmája is átalakul. Az átalakulás lezárultával az önök helyzete, erkölcsi, anyagi megbecsülése, életszínvonala jelentősen meghaladja majd a jelenlegit” – mondta a miniszterelnök a próbaidős tiszthelyetteseknek.

Elmondta: új rendőrgenerációt indítanak útjára, és reményét fejezte ki, hogy munkájuk beépül “a most újjászülető, erős, gyarapodó, önbizalmát és önbecsülését visszanyerő Magyarország jövőjébe”. Orbán Viktor végül köszönetet mondott a próbaidős tiszthelyettesek tanárainak és szüleinek, munkájukhoz pedig sok erőt, jó egészséget és Isten áldását kívánta.

 

Forrás: hvg.hu