Elítélték a volt budapesti főrendőrt

Forrás: FN.hu – 2011. február 7.

Két év, három évre felfüggesztett börtönt kapott Berta Attila nyugalmazott rendőrtábornok, volt budapesti főkapitány. A Fővárosi Bíróság elsőfokú, nem jogerős ítélete szerint befolyással üzérkedett. Berta Attila tagad.

Bertha AttilaBertát egy 2005-ben készült titkos hangfelvétel leplezte le, ami évekkel később az UD Zrt.-nél tartott házkutatás során került elő. Ennek tanúsága szerint rendőrségi kapcsolataira hivatkozva, egy biztonsági cég vezetőjeként 10 millió forintot kért egy szegedi nagyvállalkozótól azért, hogy elintézze egy ellene folyó titkos nyomozás megszüntetését.

“Ilyen eljárás nem volt, pénz átadására nem került sor” – mondta Berta, aki tagadta bűnösségét, azonban a bíróság a hangfelvétel és más adatok alapján bizonyítottnak találta, hogy hivatali befolyásával üzérkedett. A vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

Berta Attilának nem ez volt az első ügye, ugyanis 2010 végén kilenc hónapos fogházbüntetéssel sújtotta a pécsi bíróság halálos gázolás miatt.

 

 

Forrás: FN.hu