- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Jogerős ítélet – 1,2-es szorzó

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Fővárosi Munkaügyi Bíróság a Legfelsőbb Bíróság elvi állásfoglalásával szemben helyt adott a BRFK Közrendvédelmi Főosztály állományában szolgálatot teljesítő fogdaőr kedvezményes szolgálati időszorzó iránt benyújtott kereseti kérelmünknek.

Tagunk 1996. szeptember 1. és 2005. december 31. közötti időszakban a BRFK Gyorskocsi utcai fogdán fogdaőr valamint őrparancsnok beosztásban teljesített szolgálatot. Nevében és képviseletében a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete nyújtott be szolgálati panaszt, majd annak elutasítását követően keresetet a Fővárosi Munkaügyi Bíróság felé az 1,2-szeres szolgálati időszorzó megállapítása iránt.

A keresetnek a Fővárosi Munkaügyi Bíróság I. fokon helyt adott, mely ítéletet a Fővárosi Bíróság 2011. január 28-án jogerősen helyben hagyva megállapítva a felperes munkájának fokozott igénybevétellel és veszéllyel járó jellegét. A jogerős ítéletben tehát a bíróság kötelezte az alperest a felperes szolgálati idejének 1,2-szeres szorzóval történő számítására valamint perköltség fizetésére.

 

 

Dr. Konkoly Adrienne - TMRSZ Jogi ügyvivő

Az ügy előadója: dr. Konkoly Adrienne
TMRSZ jogi ügyvivő

 

TMRSZ