- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Újabb pernyerés illetménykülönbözet ügyben

A Tatabányai Munkaügyi Bíróság első fokon helyt adott a TMRSZ által képviselt felperes eltérő beosztásban való foglalkoztatás miatt indított keresetének és kötelezte a Komárom- Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságot 929.000,- Ft illetménykülönbözet és kamatai, valamint perköltség fizetésére.

Felperes a KEM RFK állományában őrparancsnok beosztást töltött be, azonban 2000-től kezdődően alosztályvezetői feladatok elvégzésével volt megbízva. Miután azonban a munkáltató őt az eredeti őrparancsnoki feladatai alól mentesítette, nevében és képviseletében a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete szolgálati panasszal fordult az őrparancsnoki, valamint az alosztályvezetői beosztással járó illetménykülönbözet kifizetése érdekében.

Tekintettel azonban arra, hogy az eljárás során az alperes részéről előterjesztett beszámítási kifogásnak az elsőfokú bíróság helyt adott, a kereseti kérelemben kért és az eljárás során az alperes által elfogadott illetménykülönbözet összegéből a felperes részére munkája ellentételezéseként kifizetett megbízási díj valamint veszélyességi pótlék levonásra került, így került sor az ítéletben 929.000 .- Ft. és törvényes kamata, valamint perköltség megítélésére.

 

Dr. Konkoly Adrienne - TMRSZ Jogi ügyvivő

Az ügy előadója: dr. Konkoly Adrienne
TMRSZ jogi ügyvivő

 

TMRSZ