- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Hamarosan új budapesti rendőrfőkapitány lehet

Forrás: HVG – 2011. január 14. – Szerző: MTI/Népszava

Tóth Tamás főkapitány szinte már beszélő viszonyban sincs vezetőtársaival. A Népszava szerint hamarosan menesztik.

Hamarosan menesztik a fél évvel ezelőtt kinevezett budapesti főkapitányt – értesült a Népszava. A napilap pénteki száma ismerteti, hogy a rendőrség berkein belül korábban már kész tényként kezelték, hogy január elsejével leváltják Tóth Tamást, de állítólag haladékot kapott. Kinevezését egyébként Pintér Sándor belügyminiszter nem támogatta. A leváltásra akár már februárban sor kerülhet, mások szerint viszont csak a magyar EU-elnökséget követően menesztik Tóthot, addig azonban csak szoros felügyelet alatt dolgozhat.

A napilap BRFK-ról szerzett értesülései szerint Tóth saját közvetlen munkatársaival feszült viszonyban van, mert arra nem kapott kompetenciát Pintértől, hogy kivel kell együtt dolgoznia. Hónapok óta vannak hírek arról, hogy a főkapitány szinte már beszélő viszonyban sincs vezetőtársaival.

Tóth Tamás az elmúlt fél év alatt szinte valamennyi fővárosi kerületi kapitányt, illetve fontos rendőri vezetőt menesztett vagy távozásra késztetett. A kialakult kritikus helyzet megoldása érdekében a belügyi tárcának várhatóan lépéseket kell tennie, hogy reaktiváljanak olyan értékes rendőri szakembereket, akik Tóth miatt távoztak a testülettől – olvasható a napilapban.

 

Forrás: HVG