Fegyintézetekben készülnek a rendőrök új munkaruhái

Forrás: HRportal 2011.01.12

A váci és a kalocsai büntetésvégrehajtási intézetben készülnek a rendőrség, majd a későbbiekben más rendvédelmi szervek tagjainak bevetési ruhái és cipői – értesült belügyi forrásokból a Népszabadság.

A rendőrség januártól folyamatosan lecseréli a közterületeken szolgáló rendőrök úgynevezett bevetési ruháit. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlése szerint 2012-re újul meg teljes egészében a ruhakészlet, megközelítőleg nyolc-kilencmilliárd forintból.

Takarékossági megfontolásokból az új bevetési ruhákat és cipőket a büntetés-végrehajtás üzemeiben varratják. A büntetés-végrehajtási vállalatok belügyi források szerint olcsóbban dolgoznak az azonos profilú civil vállalkozásoknál (azt nem sikerült kideríteni, hogy mennyivel), emellett e cégek megbízása mellett szólt az is, hogy az állami megrendelések teljesítésével tartósan értelmes munkát tudnak adni az elítélteknek.

A két fegyintézetnél már kiképezték a fogvatartottakat a rendőrruhák és -cipők gyártására, s megvásárolták a termelés megindításához szükséges alapanyagokat is.

 

 

Népszabadság

 

Forrás: HRportal