- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

BKV bérlet – TMRSZ jelezte, észbe kaptak

Korábban közreadtuk a Belügyminiszter Úrnak írt levelünket a budapesti kollégák BKV bérleteivel kapcsolatosan. A jelzett probléma mind a hivatásos, mind a közalkalmazotti állományt érintette. A jelzett probléma kapcsán beindult a gépezet és úgy néz ki, valamilyen elfogadható megoldás van születőben.

Az ORFK Gazdasági Főigazgatója – azt követően, hogy jelzésünkre kiderült a Budapesten szolgálatot teljesítő hivatásos állomány számára az igazolvány felmutatásával csak január 12-ig biztosított a BKV járművekkel történő utazás – intézkedést tervez kiadni.

A kiadásra kerülő körlevélben információink szerint rendelkezik arról, hogy január 13-i napi munkavégzéshez történő beutazás költségeit számla ellenében a rendőrség meg fogja téríteni, valamint 13-ai kezdőnappal el kell látni az állományt BKV bérlettel.

A főigazgató a nem hivatásos állományú dolgozókra vonatkozóan a Munka Törvénykönyvére való hivatkozással a munkavégzéshez szükséges BKV-val történő utazáshoz menetjegyek biztosítását és ezen jegyek kiadására, elszámolására vonatkozó belső szabályok kialakítását szorgalmazza.

Feltehetően a problémával érintett állomány tájékoztatása mihamarabb meg fog történni, a várható intézkedésekről.

 

 

Előzmény: Tájékoztató – 2011.01.06.