- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Elnökségi beszerzés: hatvan motor, ötven autó

Forrás: mandiner.hu 2011. január 4. 08:24

Lesújtó eredménnyel zárult a rendőrségi motorpark műszaki felülvizsgálata. A rendőrség most hatvan motor beszerzését tervezi az uniós elnökséggel járó feladatok ellátásához. Az állam- és kormányfők szállítását szponzortól kölcsönkapott limuzinokkal és mikrobuszokkal oldják meg – írja a Népszabadság.

 

A kormányváltás után rövid időn belül bekövetkezett két halálos motorosrendőr-baleset után Pintér Sándor belügyminiszter elrendelte a rendőrségnél rendszeresített valamennyi motorkerékpár műszaki felülvizsgálatát. A lap szerint a vizsgálaton lényegében minden második motor megbukott, és az is nyilvánvalóvá vált, hogy a rendőrségnek nincs elegendő motorja az uniós elnökséggel együtt járó feladatok ellátásához.

A rendőrség konvojok felvezetésére 60 motorkerékpár és 50 felső középkategóriás autó beszerzését tervezi, amelyeket szétosztanának a kapitányságok között. Az állam- és kormányfők magyarországi szállítását kölcsönkapott luxuslimuzinokkal és mikrobuszokkal oldják meg. Szolgálatba állítanak 900 frissen végzett rendőr-szakközépiskolást is: a BRFK, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség alkalmazza majd őket.

 

Forrás: mandiner.hu

További kapcsolódó írás: NOL