Letiltott kifizetésektől tart a TMRSZ

Forrás: HVG – 2010. december 16., Szerző: Hírszerző/FH

Felfüggesztették december 14-től a rendőrség bizonyos kifizetéseit. A Belügyminisztérium adatai szerint ugyanis elérték a számukra meghatározott korlátot. A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete a rendőrség működését félti, a Belügyminisztérium azonban úgy tájékoztatott, hogy csak technikai jellegű lépésről van szó.

Szima Judit, a TMRSZ főtitkára szerint a Belügyminisztérium levélben fordult az Országos Rendőr-főkapitányság gazdasági vezetőjéhez azzal, hogy elérték a decemberre meghatározott kifizetési korlátot. Emiatt a rendőrség működésére szánt kifizetéseket zárolták. Szima Judit hozzátette: ez különös lépés annak fényében, hogy a képviselők viszont a pártok finanszírozására járó magasabb összeget megszavazták. Szima Judit szerint a tolmácsok és szakértők hónapok óta várnak a pénzükre, a rendőröknek 20-30 tolmácsot is fel kell hívniuk, mire sikerül elérniük, hogy valaki vállalja például egy külföldiek részvételével történt balesetnél a fordítást.

A Független Hírügynökség kérdésére a Belügyminisztérium úgy tájékoztatott: egy kormányrendeletből következő technikai lépés, hogy felfüggesztették a kifizetéseket és ez nem befolyásolja a rendőrség működését. A belügyi tárcához ugyanis 15 milliárd forintot csoportosítottak át a 2010-es költségvetés általános tartalékából. Ebből a rendőrségnek több mint 8 milliárd forintot jut, amiből a dologi kiadások előirányzata több mint 6 milliárd forint. Ezzel a lépéssel a rendőrség gazdasági háttere biztosítva van.

Forrás: HVG