Közlemény – 2010.12.08.

A TMRSZ tájékoztatja tagjait, és mindazokat, akiket érdekel a közért való tenni akarás, hogy a 2010. 12. 08-i tárgyaláson a Katonai Bíróságon a TMRSZ főtitkára megjelenni nem tudott, mivel megbetegedett, ezért ügyvédjén keresztül kérte az ellene indított II. fokú bujtogatásos perben a tárgyalás elnapolását, mivel azon személyesen megkíván jelenni.

A TMRSZ a HVG újságírójától szerzett tudomást, a mai napon (1/2 4 – 4 óra körül) arról, hogy a bíróság a kimentési kérelem ellenére – tehát hiába kérte, hogy az utolsó szó jogán védekezését előadja – a tárgyalást lefolytatta, az elsőfokú ítéletet jogerősen helybenhagyta, melyben az alezredesi rangját elvették és pénzbüntetésre ítélték.

Az ügy egyik érdekessége, hogy a levezető bíró ellen a Legfelsőbb Bíróságon közokirat hamisítás miatt feljelentést tettünk, így ez ügyben el sem járhatott volna, amellett, hogy a tárgyalást el kellett volna napolni, mivel a főtitkár asszony kimentést kért.

A TMRSZ álláspontja az, hogy szakszervezetünk főtitkára nem követett el bűncselekményt!

A munkáját végezte, azt, amivel a rendőrség munkavállalói megbízták, legjobb tudása szerint tisztességgel, jó lelkiismerettel.

Az igazságot mondta ki, de a jelenlegi információink szerint ez a legkevésbé sem érdekelte a vádhatóságot és a katonai bíróságot. A rendszer torzszülöttjei mondtak ítéletet egy szakszervezeti vezető felett, és ez a rendszer csődje.

A jelenlegi információink szerint ha ez az ítélet, akkor ez az ítélet is azt bizonyítja, hogy a magyar bíráskodás rendszerében a katonai tanácsok, a magyar ügyészség rendszerében a katonai ügyészségek idegen testek. Az ötvenes évektől kezdődően emberek, családok életét tették tönkre, pályákat törtek ketté az aktuális hatalmi érdekek kiszolgálóiként. Ez folyik most is.

Egyetértünk a kormány azon koncepciójával, hogy a magyar jog- és igazságszolgáltatás rendszerében idejét múlt struktúra, fenntartásuk létjogosultságát kérdőjelezik meg saját ténykedésükkel ezen szervezetek. Remélhetőleg mielőbb a történelem szemétdombjára kerülnek ezen szervezetek a bírói és hatósági személyekkel egyetemben.

Az Alkotmánybíróság előtt fekszik a bujtogatás tényállása alkotmányossági felülvizsgálata tárgyában beterjesztett kérelmünk. Az ennek való helyt adás esetén ez a szégyenteljes ítélet alapjaiban is romba dől.

Végezetül a riogatóknak üzenjük, hogy kár örülniük, mert a TMRSZ főtitkár asszony pozícióját a szakszervezetben ez az ítélet semmiképp sem befolyásolja, mivel Alapszabályunk szerint továbbra is teljes jogú tag, mert a TMRSZ törvényes képviseletét 2004-től ellátta, és ellátja továbbra is. Így a főtitkár munkásságára a munkavállalók továbbra is számíthatnak, akiknek meg félnivalójuk van, azok elgondolkodhatnak!

 

 

TMRSZ