- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Nyugdíj: a Tettrekész nem ért egyet a tervekkel

Forrás: HVG – 2010. november 15., hétfő, 18:17 – Szerző: MTI

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete a jelenlegi nyugdíjkedvezmény eltörlését “még koncepcionális felvetés szintjén is” elfogadhatatlannak tartja.

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) nem ért egyet a Belügyminisztérium által jegyzett, a nyugdíj- és illetményrendszer változtatásait tartalmazó szakmai koncepcióval és annak felülvizsgálatát szeretné.

Szima Judit főtitkár hétfőn az MTI-nek is megküldött, Pintér Sándornak címzett levelében azt írta: a jelenlegi nyugdíjkedvezmény eltörlését még koncepcionális felvetés szintjén is elfogadhatatlannak tartják, s az ellen a leghatározottabban, a jogszabályok, és a nyilvánosság adta összes lehetőséget felhasználva, a legváltozatosabb eszközökkel fel fognak lépni. Azt javasolták, hogy a nyugdíjrendszer módosítását a szakmai előterjesztő vegye le a napirendi pontok közül, és vizsgálja azt felül. Nem értik, miért dolgoztak ki egy koncepciót úgy, hogy az a kormány álláspontját sem tükrözi és nem vették figyelembe a szakszervezetek véleményét.

Sérelmezték, hogy a kormány nem hajlandó meghallgatni a TMRSZ szakmai érveit, a kidolgozott munkaanyag pedig szakmaiatlan, ellentmondásos és “mélyen sérti a Magyar Köztársaság Rendőrsége végrehajtó állományának jogait”. Meglátásuk szerint aggályos, hogy “a koncepció beleillik abba a nemzetellenes és szakmaiatlan törekvés-sorozatba, amely a jelenlegi kormány megalakulása óta fémjelzi a kormányzati ténykedést és alkalmas a rendőri pályáról való elriasztásra, elüldözésre.” A tervezetet a TMRSZ – közlése szerint – november 11-én kapta meg e-mailben a Belügyminisztériumtól.

Forrás: HVG