Finn rendőrszakszervezeti delegáció a TMRSZ vendége

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének (TMRSZ) meghívására hivatalos látogatásra érkezik Magyarországra a Finn Rendőrszakszervezet (SPJL) delegációja 2010. október 17-20. között.

A látogatás célja a két érdekképviseleti szervezet közötti tapasztalatcsere, szakmai és munkavállalók érdekében kifejtett további lépések megvitatása.

Az SPJL elnökét, elnökhelyettesét és tisztségviselőit fogadja a Belügyminisztérium illetékes vezetője, az ORFK rendészeti igazgatója, valamint Érpatak polgármestere. A BRFK Bevetési Főosztály objektumában eszköz, lovas, kutyás bemutatón vesznek részt, illetve a Rendőrmúzeumot is meglátogatják.

A szakmai programok keretében a vendégek megismerhetik a TMRSZ munkáját, rövid betekintést kapnak a Rendőrség életébe, továbbá a Magyarországon példaértékű „érpataki modellt” tanulmányozzák. Az SPJL rendőrszakszervezet – mely több mint 10 ezer taggal rendelkezik és Finnországban az egyik legnagyobb szakszervezetnek számít – és a TMRSZ kapcsolata egymás munkáját segítve tovább erősödik.

A tavalyi évben a TMRSZ küldöttsége tette tiszteletét Finnországban, amelynek eredményeiről több oldalas beszámolóban tájékoztatta a tagjait, illetve a rendőrségi munkavállalókat.

 

Kapcsolódó anyagok:

Finnország beszámoló 1.

Finnország beszámoló 2.

Finnország beszámoló 3.