Motoros képzés – biztonsági felszerelés és ruházat?

Levélben fordultunk a ORFK RSZKK Gépjármű-vezetéstechnikai Osztály vezetőjéhez, mert információink szerint a motoros képzéseken a résztvevők számára nem biztosítják a megfelelő biztonsági felszerelést és ruházatot.

Szám: Kü-390/2010.

 

Péter Zsolt r. alezredes

 

ORFK RSZKK

Gépjármű-vezetéstechnikai Osztály Vezetője részére

Tel./Fax.: 4411-651

 

 

Budapest

 

 

Tisztelt Alosztályvezető Úr!

 

 

Motoros rendőr kollegáink azzal a problémával fordultak szakszervezetünkhöz, hogy az ORFK RSZKK Gépjármű-vezetéstechnikai Alosztály Budapest XXII. Kerület Tétényi-fennsíkon található kiképző központban szervezett motoros képzésen a résztvevők számára nem biztosítják a megfelelő biztonsági felszerelést és ruházatot, hanem régi, leselejtezett, védőruhában kénytelenek teljesíteni a számukra előírt gyakorlati feladatokat mind a tanpályán, mind pedig a forgalomban.

Információink szerint a leselejtezett ruhák kiosztására annak ellenére került sor, hogy a megfelelő minőségű felszerelés az Alosztály számára rendelkezésre állt, annak igénybevételét azonban a kiképzők a helyszínen megtagadták azzal, hogy a képzésen résztvevők azt „ne koptassák”.

Ismerve a pár hete sajnálatos körülmények között elhunyt motoros kollega esetét kérjük szíves közreműködését annak érdekében, hogy a képzés minden esetben a megfelelő minőségű és kellő biztonságot nyújtó felszerelés és védőruha használatával történjen, ugyanis az esetlegesen bekövetkező balesetért a parancsnok tartozik felelősséggel!

Kérjük, hogy a megtett intézkedésekről szakszervezetünket tájékoztatni szíveskedjenek!

Együttműködésében és segítő közreműködésében bízva tisztelettel:

 

 

Szima Judit
Főtitkár

 

 

Szekszárd, 2010. szeptember 7.