Tűzpárbaj Alsóörsön: lelőttek egy rendőrt és egy civilt

Lelőttek egy rendőrjárőrt éjszaka a Veszprém megyei Alsóörsnél. A 29 éves járőr egy kocsit akart ellenőrizni, amelyben öten ültek. A lövöldözésben meghalt az ellenőrzött kocsi egyik utasa, egy 19 éves fiú és megsérült egy másik utas, egy 25 éves férfi is.

A rendőrség a települést lezárta, sem kocsival, sem gyalog nem lehet bejutni. A kivezető utakon ellenőrző pontokat állítottak fel, ahol gépfegyveres rendőrök ellenőriznek és igazoltatnak.

Az M1-M7-es autópálya Budapestre bevezető közös szakaszán is hatalmas volt a készültség éjszaka, a golyóálló mellényt viselő, gépfegyveres rendőrök valamennyi, a Balaton felől érkező autót megállítottak.

Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője szerda reggel elmondta, hogy a rendőrt közúti ellenőrzés közben érte a lövés, de egyelőre nem tudni, pontosan ki lőtte le és milyen körülmények között dördültek a lövések. Az eddigi adatok szerint a kocsiban öt ember ült, közülük egy meghalt és egy megsebesült. Őt súlyos sérülésekkel vitte a mentő kórházba, Veszprémbe. A másik három embert elfogták, kihallgatásuk jelenleg is tart, annak eredményeként derülhet ki, hogy ebből a társaságból lőtt valaki, vagy az utcáról, esetleg egy másik kocsiból jöttek a lövések.

A településen tart még a helyszínelés, a nyomrögzítés és adatgyűjtés, illetve működnek az ellenőrző-áteresztő pontok is.

Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség folytatja le a további vizsgálatokat.

 

 

(hírTV, FH)

HírTV videó