- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Életét adta hivatásáért

A mai napon szolgálat teljesítése közben elhunyt fiatal kollégánkra emlékezünk Budapesten 20 óra 30 perctől kezdődően a Zúglói Rendőrkapitányság előtt.

Életét adta hivatásáért (BRFK)

2010.07.23. péntek 17:47

2010. július 23-án 14 óra 20 perc körüli időben a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága 2 járőre a Budapest XIV., Nagy Lajos király útján ellenőrzés alá akart vonni egy fekete színű BMW típusú terepjárót, melynek sofőrjét közlekedési szabálysértésen érték.

A BMW a rendőri karjelzésre nem állt meg, menekülni kezdett a Kerepesi út irányába. A járőrök üldözőbe vették, közben rádión segítséget kértek a társaiktól, akik bekapcsolódtak a követésbe.

A Keleti Pályaudvarnál sikerült feltartóztatni a menekülő autóst, az egyik rendőrautó keresztben elállta a BMW útját, míg a BMW mögötti rendőrautóból kiszállt Radovics Dusán r. zászlós, intézkedés alá akarta vonni a sofőrt, aki ekkor hirtelen hátramenetbe kapcsolt és elütötte az intézkedő rendőrt, majd ismét menekülni kezdett. A sérült rendőr társa több lövést adott le a menekülő gépkocsira. A helyszínre érkező rendőrök tovább követték a BMW-t, egészen a IX. kerületig, ahol 15 óra után nem sokkal a Budapest IX., Gubacsi út és Kén utca kereszteződésénél feltartóztatták, a benne ülő fiatalembert és női utasát elfogták és előállították a IX. kerületi kapitányságra.

Radovics Dusán r. zászlós 30 éves kollégánk olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét a kiérkező Mentőszolgálat munkatársai már nem tudták megmenteni.

A rendőrség Radovics zászlóst saját halottjának tekinti és hősi halottként tiszteleg előtte.

 

 

BRFK KOMMUNIKÁCIÓS OSZTÁLY

 

 

 

http://www.police.hu/friss/BRF-20100723_23.html

Kapcsolódó anyag: Emléked örökké köztünk lesz…