- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Utazó jogsegély tanácsadás a TMRSZ-től

Tisztelt Rendőrségi Munkavállalók!

 

 

A nyár beköszöntével eljött a munkavállalók számára az éves szabadságolások a munka utáni jól megérdemelt pihenés időszaka. A Rendőrség azonban a nyár során sem zár be, napról-napra biztosítani kell a közrendet közbiztonságot.

A nyár során a bíróságok ítélkezési szünetére figyelemmel a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete jogi szakterületen dolgozó munkatársai részére ez az időszak munkateher szempontjából egy viszonylag tehermentesebb időszak, azonban a TMRSZ jogászai és tisztségviselői egy része folyamatosan a munkavállalók rendelkezésére áll megfelelő jogi segítségnyújtás és tanácsadás terén, függetlenül attól, hogy az érdeklődő munkavállalók szakszervezeti tagsággal egyáltalán rendelkeznek-e. A szakszervezeti tagság tehát nem előfeltétele annak, hogy a nyár folyamán 2010. július 15 – augusztus 25. között különböző, általatok megjelölt időpontokban és helyszíneken jogászaink az ország egész területén a rendőrség munkavállalói rendelkezésére álljanak.

 

A TMRSZ jogászai az év során szerzett tapasztalataikról a nyár folyamán szívesen tartanak a rendőrség munkavállalói számára tájékoztatót, beszámolót, vagy aktuális jogi ügyekben megvitatják az érintettekkel a felmerült és számotokra is fontos problémákat.

A TMRSZ munkatársai megfelelő igény esetén az ország bármely részében a munkavállalókkal való kötetlen találkozás, vagy a munkáltató objektumában előre egyeztetett időpontban a rendelkezésetekre tudnak állni.

 

Ahhoz hogy egy ilyen találkozó létrejöjjön, jeleznetek kell a TMRSZ Központi Koordinációs Irodája irányába (tel.: +36 70-459-0199 vagy fax: +36 74-511-575, hogy mikor vennétek szívesen egy ilyen találkozót. Jelezzétek, hogy mely problémák kitárgyalására tartotok igényt, hogy az adott téma körében előre felkészült munkatársaink minden megfogalmazódó kérdésetekre választ tudjanak adni.

 

Egy ilyen találkozó megszervezésének első lépéseként tehát kérjük, hogy írásban előre, legalább 5 nappal korábban jelezzétek felénk

– a felmerülő igényt,

– a téma vagy témák megjelölésével,

– az igényelt időpont (vidéki helyszín esetén 09.00 – 19.00 óra közötti időpontban lehetőleg) és

– helyszín megjelölésével, (munkahely esetén a szerv vezetője irányába szükséges lépéseket ezt követően a TMRSZ megteszi) továbbá, hogy

– előreláthatólag hány fő fog megjelenni a találkozón és

– a kapcsolattartó személy telefonos elérhetőségét.

Az ügyben a helyi TMRSZ tagszervezeti tisztségviselők segítő közreműködésére is számíthattok ez ügyben.

A találkozó megszervezésének nincs semmilyen tagbelépési, vagy költségviselés jellegű előfeltétele. Rendőrségi objektumon kívüli fórum-helyszín esetén azonban az ott tartózkodással kapcsolatban felmerülő költségek viseléséről előre történő egyeztetés szükséges. A TMRSZ jogászainak megjelenése, az ott kifejtett munkájuk és költségeik viselése terén a TMRSZ áll helyt, ezzel kapcsolatban tehát a munkavállalói részvétel és jogi segítségnyújtás díjmentes és semmilyen előfeltételhez nincs kötve!

Remélhetőleg ezzel a kezdeményezéssel a TMRSZ a rendőrség munkavállalóinak a segítségére tud lenni abban, hogy jogaitokkal, kötelezettségeitekkel és a lehetséges igényérvényesítési esélyeitekkel még jobban tisztában legyetek.

 

Tájékoztatunk benneteket, hogy sok egyéb más témakör mellett példálózó jelleggel az alábbi témakörökben tudunk a rendelkezésetekre állni:

– 1,2-szeres és 2-szeres szolgálati időszorzóval kapcsolatos perek állása,

– Különleges bevetési pótlékos perek,

– Megbízási díj megfizetése,

– Akciószolgálati pótlék,

– Veszélyességi pótlék mint járandóság különböző beosztásokban,

– Kártérítési perek,

– Büntetőeljárások tapasztalatai,

– Fegyelmi és méltatlansági eljárások tapasztalatai,

– Túlóra, rendkívüli munkavégzés témaköre,

– Illetménykülönbözet, magasabb beosztásban való foglalkoztatásért,

– Átszervezéssel kapcsolatos tapasztalatok, stb.

 

 

Mindenkinek tartalmas, egészségben és örömmel eltöltött nyarat kívánunk.

 

 

2010. június 24.

 

 

TMRSZ