- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Házkutatás a TMRSZ Központi Irodáján

A régi rendszer keze még mindig dolgozik? Miközben az újonnan megalakult Kormány a Fidesz vezetésével az első ülésnapot tartotta a parlamentben, addig a régi rendszer által működésbe hozott Katonai Ügyészség még mindig a koncepciós eljárásait folytatja a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete ellen. Szima Judittól megtudtuk, az éppen soron lévő és sérelmezett érdekvédelmi megnyilvánulás a 2009. szeptember 23-án a TMRSZ honlapján a Győr-Moson-Sopron megyei események kapcsán közzétett tájékoztatásuk volt.

A „Tájékoztatás! A BAJNAI GORDON VEZETTE KORMÁNYZAT ÚJABB RENDŐRELLENES INTÉZKEDÉSÉRŐL” címmel a szakszervezet honlapján ( http://www.tmrsz.hu/hirek-aktualis/649-tajekoztatas-gyms-mrfk.html ) megjelent anyag a 2007-ben történt Határőrség és Rendőrség egyesítését követően 2009-re kialakult anomáliát tette szóvá. Konkrétan azt, hogy a határőrségről a rendőrség állományába került munkavállalók egy virtuális állománytáblára kerültek és 2 év után, akinek nem tudtak a lakóhelyén, vagy közvetlen közelében beosztást biztosítani, azt tulajdonképpen lapátra akarták tenni. Így esett, hogy 2009. szeptemberében a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság állományából mintegy 122 fő rendőrségi dolgozót akartak elbocsátani. Mindezt akkor, amikor az egész ország területén folyamatos rendőrhiányról számoltak be a különféle médiák nap, mint nap.

 

A TMRSZ megnevezte a felelősöket, a tevékenységüket a magyar rendvédelem szétzilálásának minősítette, amellett, hogy azt is kimondta, szakmaiatlanságra vezethető vissza a kialakult helyzet.

 

Ezt a honlapon megjelenő írást is bujtogatásnak tekinti a hatalom, holott a szakszervezet főtitkárának kötelessége a munkavállalók védelme érdekében felszólalnia, megneveznie a problémákat és tájékoztatni a magyar állampolgárokat a rendészeti munkavállalókat érintő gondokról.

 

A házkutatási határozatból kikövetkeztethető, hogy a nyomozó hatóság véleménye szerint a honlapon megjelent íráshoz több, a honlapra regisztrált szakszervezeti tag, vagy szimpatizáns is hozzáfűzhette a véleményét, akiket most a Katonai Ügyészség megpróbál beazonosítani, feltehetőleg a meghurcoltatás, levadászás szándékával. A ma lefolytatott házkutatás is tulajdonképpen ezt a célt szolgálja. Sőt! Szima Judit elmondása alapján a TMRSZ Központi Irodájában minden számítógépről minden adatot lementettek az ügyészség eljáró tagjai, holott egyértelműen közölte velük, hogy a honlap nem az irodában lévő gépekről, hanem egy kanadai szolgáltatónál üzemel, a honlapra regisztrált tagokról nem vezetnek nyilvántartást. Ez a módszer csupán adathalászat. Ezzel az ürüggyel olyan különlegesen védett személyi adatokhoz fértek hozzá, melyekhez semmi joguk nem lett volna és semmilyen módon nem hozhatók kapcsolatba a honlapra történt regisztrációkkal. A házkutatásra a Katonai Ügyészek, – 3 fővel, egy szakértővel, egy sofőrrel és egy titkárnővel jelentek meg – rendőröket is vittek magukkal, akik közül az egyik az ügyész külön utasítására a főtitkár kezét hátracsavarta, azaz lefogta. A főtitkár véleménye szerint a régi bűnös nómenklatúra összedolgozik, mert tudomással bírtak arról, hogy nem fog a székhelyen tartózkodni, valamint az akció időzítése arra enged következtetni, hogy a megalakult új kormányra terelje a koncepciós eljárások felelősségét és meghiúsítsa a szakszervezet és a kormány közötti esetleges eredményes és hatékony együttműködést.

 

Az eljárással szemben panasszal élt a főtitkár asszony és elmondta, a TMRSZ megteszi a szükséges jogi lépéseket a véleményük szerint nem jogszerű eljárással kapcsolatban.

 

Első oldal

 

Második oldal

 

Pen