- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Újabb siker 1,2-es szorzóban

A TMRSZ képviseletében újabb siker a Metró Rendőrségi Osztályon dolgozónak 1,2-szeres szorzó jár!

A Fővárosi Munkaügyi Bíróság fogdaőrök munkájával kapcsolatos mára egységesnek tekinthető gyakorlatát követően legfrissebb ítéletében helyt adott a TMRSZ által képviselt BRFK Metró Rendőrségi Osztályon dolgozó felperes 1,2-szeres szorzó megállapítására irányuló keresetének is.

A bíróság az eljárás során tanúbizonyításokat folytatott le, továbbá elfogadta a TMRSZ azon álláspontját, mely szerint a BRFK Metró Rendőrségi Osztályon dolgozó felperes nem pusztán a fokozott igénybevétellel és veszéllyel járó munkavégzésre tekintettel jogosult az 1,2-szeres szolgálati idő számításra, hanem azon az alapon is, hogy a földfelszín alatt teljesített szolgálatot.

Fentiek alapján a Fővárosi Munkaügyi Bíróság megállapította, hogy felperes mind a fogdaőri, mind pedig a Metró Rendőrségi Osztályon járőrvezetői beosztásban töltött szolgálati idejét, tehát 2002. október 1-jétől 2005. december 31-ig 1,2-szeres szorzóval kell számítani.

Bízunk abban, hogy az új főkapitány első teendői között lesz a szolgálati viszonyok rendezése az ilyen és ehhez hasonló feleslegesnek tűnő pereskedések elkerülése végett…

 

Dr. Konkoly Adrienne - TMRSZ Jogi ügyvivő

ügyintéző: dr. Konkoly Adrienne
TMRSZ jogi ügyvivő

 

 

 

TMRSZ