Megkezdődött Szima Judit pere

Forrás: FN.huMTI – 2010. április 30.

Megkezdődött a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének (TMRSZ) főtitkára, Szima Judit pótmagánvádas pere Bencze József országos rendőrfőkapitány és Soczó László Tolna megyei főkapitány ellen.

A Fővárosi Bíróság sajtóosztályának közleménye szerint a főtitkár jogi képviselője a szolgálati visszaélés vétsége jogi minősítést módosította hivatali visszaélés bűntettére, egyben indítványozta, hogy a katonai tanács a büntetőügyet hatáskör és illetékesség okából tegye át a Fővárosi Bíróság Büntető Kollégiumához. A katonai tanács az indítványt elfogadta, az erről szóló döntést valamennyi fél tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.

A közlés szerint Bencze József első rendű vádlott meghatalmazott védője azt kérte a bíróságtól, hogy a vádlottakkal szemben törvényes vád hiányában szüntesse meg a büntető eljárást.

A TMRSZ arról tájékoztatta az MTI-t, hogy korábban a Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa jogerős végzésében megállapította, a pótmagánvádló által a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa előtt folyó eljárás elhúzódása miatt tett kifogás alapos, mivel a 2008. július 16-án beadott pótmagánvád alapján indult eljárásban a bíróság az ügy tárgyalásának első határnapját csak 2009. december 9-re tűzte, majd azt 2010. április 30-ára halasztotta.