Nyári tábor – Balatonszemes

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete és a Rend-őréért Közhasznú Alapítvány díjmentes nyaralási lehetőséget biztosít.

 

A már korábban meghirdetett Balatonfenyvesi gyermektáborozás mellett ebben az évben tagjai gyermekei részére, a 2010. évi Balatonfenyvesi 85 fős tábor mellett további 45 főnek díjmentesen további nyaralási lehetőséget biztosít Balatonszemesen is

 

2010. július 26-tól augusztus 02-ig

www.balcsiszalas-platanpanzio.hupont.hu

 

 

A tábor helyszínén „nyílt napokat” rendezünk, melynek programja:

bűn- baleset- drogmegelőzés, az egészséges életmódra nevelés, KRESZ oktatás.

 

A tábor célja:

 

• Felhívni gyermekeink figyelmét a negatív életvitel káros hatásaira.

• Kulturált és biztonságos közlekedésre való nevelés játékos formában.

• Önvédelmi oktatáson keresztül erősíteni magabiztosságukat és erőnlétüket.

• Kirándulásokon keresztül a környék megismertetése.

 

A kitöltött jelentkezési lapot a titkáron keresztül a TMRSZ Központjába kell eljuttatni május 25-ig. Ezt követően a TMRSZ Vezetősége dönt az elosztásról. Az elosztást követően a Táborozásban résztvevők értesítést kapnak. A tábor a Balaton déli partjának „közepén” található, közvetlenül a vízparton a szabad stranddal párhuzamosan helyezkedik el. Balatonszemes Budapesttől 130 km-re van, megközelíthető az M7-es autópályán és a 7.sz. úton keresztül. Központjában található a vasútállomás, mely a hajókikötővel együtt a szállástól 5 perces sétával érhető el. A gyerekek kőházban lesznek elszállásolva, ahol a földszinten található a recepció, saját étterem, konyha, pár szoba, míg az emeleten társalgó, és szobák találhatóak. A négy ágyas szobákban egy emeletes ágy és két heverő, éjjeliszekrény, ruhásszekrény van, televízió, valamint terasz és különálló mellékhelyiség illetve tusoló tartozik minden szobához.

 

A szállást nagyméretű, bekerített udvar veszi körül, ahol többféle kikapcsolódási (fedett főzési, grillezési, nyársalási, tábortűzrakási lehetőség) és sportolási lehetőség biztosított. A szállás mellett közvetlenül a mentőállomás van, valamint az ügyeletes orvosi ellátás is megoldott. A kb. 50 méterre lévő szabad strandon szintén játszótér, röplabda pálya, ping-pong, büfé található. Étkezés napi három alkalommal. A táborba való, illetve onnan történő elszállításáról elsősorban a szülőknek kell gondoskodnia.

 

A táborba elsősorban 7 és 14 év közötti gyermekek jelentkezését várjuk.

 

A község nevét 1912.-ben változtatták meg Faluszemesről Balatonszemesre. A település történelme az őskortól nyomon követhető, több régészeti lelet jelzi, hogy már a bronzkortól lakott terület volt. A „Szemes” elnevezés nyelvészeti értelmezésben valamilyen őrhelyre utal, mely valamikor ezen a vidéken állhatott. A név a Tihanyi Apátság alapítólevelében jelenik meg először, majd a török hódoltság idején 1733-tól a Hunyady család lett a főleg mezőgazdasággal és halászattal foglalkozó település birtokosa. 1895.-ben kezdődtek meg azok a parcellázások, melyek az itteni fürdőkultúra elsődleges megnyilvánulásai voltak.

 

A település látnivalói a postamúzeum, a Hunyady kastély, mely a XVIII. században épült, a Latinovics Zoltán Emlékmúzeum, a Bagolyvár, mely Vajdics Alajos egykori nyaralója, egyben a település első villája. Emellett a közelben Balatonszárszón megtekinthető a József Attila Múzeum valamint Balatonlellén a Konyakmeggy-gyártó üzem. Lehetőség van kisvonatozásra aszfalton, lovas kocsikázásra, melynek során egy tanyát és annak állatait lehet meglátogatni.

 

Amennyiben az idő elromlana, úgy a szálláshelytől kb. 800 méterre található a Balatonszemesi élményfürdő, mely meleg vizes úszó-, gyermek- és élménymedencéivel nyújt kellemes kikapcsolódást. Közben fagyizás, szórakozás, buli fanta haverok stb…!

 

 

A rendezők a változtatás jogát fenntartják

 

 

Jelentkezési lap letöltése