Számvetés

Beszélnek a számok, van ahol pedig elgurult a HÓ-labda. A magát harcos érdekvédőnek kikiáltó BRDSZ a honlapján keményen bizonygatja számokkal, mennyire komolyan védi tagsága érdekeit a jog eszközeivel. A számok beszédesek (itt megtekinthetitek) s egyben elgondolkodtatóak. Valóban elgondolkodtatóak, mivel ezek a számok – állítólag – a legnagyobb, harcos szakszervezet egyik legfontosabb tevékenységi körét jellemzik, mutatják.

 

 

Saját érdekvédelmi munkánk során tapasztaljuk, hogy nagyon sok esetben szükséges jogi, peres útra terelni az érdekvédelmi területen kollégáink, tagjaink ügyeit, mert a munkáltató csak nagyon ritkán hajlandó belátni tévedését. Pláne, ha a konkrét ügy pénzkifizetési kötelezettséget is ró a munkáltató részéről a munkavállaló számára. A saját taglétszámunk és ügyszámunk alapján furcsáljuk a harcos érdekvédelem hangoztatását egy olyan szakszervezettől, ahol a Jogsegély Szolgálat vezetője 45 folyamatban lévő munkaügyi és 22 büntetőügyi képviseletről számol be, komoly elismerést remélve. Ezek a számok még akkor is kevésnek bizonyulnak, ha gyorsan korrigálásra kerül a kijelentés annyival, hogy “ezek a számok a tevékenységünk legfeljebb harmadát teszik ki“.

Nem érdemes tovább a szót szaporítani. Beszéljenek a számok.

A TMRSZ statisztikája az elmúlt évről és 2010. évi ügyszámai március 22-i zárással. A táblázatban nem szerepelnek a közérdekű ügyek melyből 2009. évben összesen 685 ügyben járt el szakszervezetünk. 2010. évben csak a közérdekű ügyekben – a mai napig – már 130-as ügyszámnál tartunk.

 

 

2009. évi ügyek

2010. évi ügyek

Munkaügyek

Fegyelmi ügyek

Büntetőügyek

Munkaügyek

Fegyelmi ügyek

Büntetőügyek

1096

98

129

140

19

43

Összes ügy 2009. évben: 1323

Eddig összesen: 202

ÖSSZESEN: 2009. és 2010. év eddig : 1525

 

 

TMRSZ