Jogerősen is illegitim a MOSZ

Továbbra is mindenkit figyelmeztetünk, hogy Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) vezetése illegitim, nincs törvényi felhatalmazásuk arra, hogy a munkavállalókat képviseljék!

A TMRSZ mint a Munkástanácsok országos Szövetségének tagszervezete 2007. márciusában megállapította, hogy annak vezetése illegitim.

Az elmúlt időszakban mára már jogerős bírósági ítélet támasztja alá akkori álláspontunkat. A Fővárosi Ítélőtábla 4Pf.21.668/2009/4. számú ítélete, mely 2010. január 7-én emelkedett jogerőre a MOSZ összes addig hozott határozatát törvénysértések miatt hatályon kívül helyezte, azaz megsemmisítette, helybenhagyta a Fővárosi Bíróság, mint I. fokú bíróság ítéletét.

 

A Munkástanácsok Országos Szövetségének illegitim vezetésével szemben a SZAM vezetője, egy bátor asszony Kurfürst Ferencné vitte végig az ügyet, mely közel 5 évig tartott.

 

A Munkástanácsok Országos Szövetségének ügyvédje a FIDESZ közeli dr. Futó Barnabás sztárügyvéd volt, aki csúfos vereséget szenvedett a per során, a II. fokú tárgyaláson már meg sem jelent.

Tudvalévő, hogy a szakszervezeti vagyon fellelhetőségének számonkérése miatt a TMRSZ-t a bitorló MOSZ illegitim vezetők szintén kizáratták a Munkástanácsok Országos Szövetségéből. Annak illegitim vezetője Palkovics Imre lejáratásunkat célozva gyalázkodó valótlan tartalmú nyilatkozatokat tett több média előtt szakszervezetünkre vonatkozóan.

A törvénytelenségek miatt a TMRSZ is kénytelen volt a bírósághoz fordulni. Az eljárások során többek között az is bizonyítást nyert, hogy több esetben a szavaztatásokat olyan személyekkel oldatták meg, akik be sem voltak jegyezve a bíróságon, vagy a szervezetek megszűntek, vagy nem a képviselők szavaztak, meghatalmazásuk nem volt. Ezek a személyek álképviselőknek minősülnek.

A TMRSZ már 2007. májusában a Fővárosi Főügyészséghez fordult törvényességi eljárást kezdeményezve, mely eljárások befejeződtek, de egyáltalán nem megnyugtató módon, ráadásul közel 3 évig vizsgálódtak, addig érdekes módon a TMRSZ ellen tett bejelentésekkor rekordgyorsasággal a vizsgálatot lefolytatták.

Bizonyára a TMRSZ-nek nincs olyan erős hátszele mint a Munkástanácsok Országos Szövetségének.

 

 

TMRSZ

 

Kapcsolódó anyagok:

MOSZ – Újratöltve

MOSZ – Újabb jogsértések

Illegitim a MOSZ vezetése