Első fokon több, mint 500 ezer

Több mint 500 ezer Ft illetménykülönbözet első fokon egy BRFK-s kollégának!

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a BRFK IV. kerületi Rendőrkapitányság állományában dolgozó tagunk nevében illetménykülönbözet megfizetése tárgyában benyújtott szolgálati panasznak az állományilletékes parancsnok helyt adott, azonban továbbra is kénytelenek voltunk az ügyben bírósághoz fordulni.


Tekintettel arra, hogy tagunkat a ténylegesen betöltött járőrvezetői besorolása ellenére éveken keresztül ügyeletesi beosztásban foglalkoztatták, a szolgálati panasz a két beosztás közötti illetménykülönbözet kifizetésére irányult. A szolgálati panasznak a IV. kerületi Rendőrkapitányság vezetője helyt adott, azonban a két beosztás közötti illetménykülönbözetből levonásra került a keresettel érintett időszakban kifizetett és a járőrvezetői beosztással együtt járó közterületi valamint gépjáművezetői pótlék.

Miután azonban az így kifizetett pótlékok összege jogalap nélkül kifizetett illetménynek minősül, melynek visszakövetelésére a Hszt. szerint csak meghatározott feltételek esetén lett volna lehetősége a munkáltatónak a jogosan járó illetménykülönbözet összegéből levont pótlékok kifizetése érdekében kénytelenek voltunk bírósághoz fordulni.

A Fővárosi Munkaügyi Bíróság az ügyben hozott elsőfokú ítéletével helyt adott kereseti kérelemnek és a korábban már kifizetett 482.470 .- Ft-on felül illetménykülönbözet jogcímen további 534.674 .- Ft.- és kamatai kifizetésére kötelezte a BRFK-t.

 

 

Dr. Konkoly Adrienne - TMRSZ Jogi ügyvivő

Az ügy előadója: dr. Konkoly Adrienne – TMRSZ Jogi ügyvivő