Nyári tábor – Balatonfenyves

A Tettrekész Magyar Rendőrség
Szakszervezete és a
Rend-őréért Közhasznú Alapítvány
Díjmentes nyaralási lehetőséget biztosít

Közös szervezésben folytatva hagyományát a jól sikerült 2006. évi keszthelyi, 2007. évi Neszmélyi tábor a 2008.évi Tőserdei, a 2009. évi Debrecen Vikend Major után újra, ebben az évben is tagjai gyermekei részére, összesen 85 főnek díjmentes nyaralási lehetőséget biztosít Balatonfenyvesen

2010. július 18-tól 24-ig


 


 

www.balatonfenyvesiudulo.hu

 

A tábor helyszínén „nyílt napokat” rendezünk, melynek programja: bűn- baleset- drogmegelőzés, az egészséges életmódra nevelés, KRESZ oktatás.

A tábor célja:

• Felhívni gyermekeink figyelmét a negatív életvitel káros hatásaira.
• Kulturált és biztonságos közlekedésre való nevelés játékos formában.
• Önvédelmi oktatáson keresztül erősíteni magabiztosságukat és erőnlétüket.
• Kirándulásokon keresztül a környék megismertetése.

A kitöltött jelentkezési lapot a titkáron keresztül a TMRSZ Központjába kell eljuttatni május 25-ig. Ezt követően a TMRSZ Vezetősége dönt az elosztásról. Az elosztást követően a Táborozásban résztvevők értesítést kapnak. A tábor a Balaton déli partján található Balatonfenyves elején, ezért a vonatról az Alsóbélatelepi megállónál kell leszállni. Autóbusszal vagy autóval Budapest felől a 152-es km-nél kell jobbra lehajtani a 7-es főútról.

A gyerekek kőházban lesznek elszállásolva, ahol a földszinten található a közös fiúzuhanyozó és WC, az emeleten pedig a lányoké. Külön épületben helyezkedik el az étkezde, ahol büfé is működik és az üdülők részére közös hűtőszekrény, valamint mikrohullámú sütő van biztosítva. Az ágyneműhuzatot a gyerekeknek kell hoznia. Étkezés napi három alkalommal. A táborba való, illetve onnan történő elszállításáról elsősorban a szülőknek kell gondoskodnia.

A táborba elsősorban 7 és 14 év közötti gyermekek jelentkezését várjuk.

A község nincs száz éves. Fonyód parti része volt, melyet a század elejére ültettek be fenyvessel. Innen kapta 1912-ben nevét: Balatonfenyves 1933-tól üdülőhely, 1959-től önálló község. A Balaton mellett másik kincse a Nagyberek megmaradt ősi titokzatos mocsárvilága a különleges flórájával és faunájával, ahol 123 madárfaj és számos madárritkaság él. Ide biztonságosan a Balatonfenyvesről induló 52 km hosszú keskenynyomtávú vasúttal lehet bejutni. Nem messze található innen a gyógyfürdőjéről híres Hévíz, Zalakaros, Kehida-kustány, Tapolca, valamint a romantikus táskai pincesor és a népművészetéről híres Buzsák község számos látnivalójával. Program: – 1 órás színházi előadás a tábor területén, kirándulást a Balatonszentgyörgyön található Csillagvár múzeumba. Kisvonattal kb. 40 perc vonatozás nem sínen, hanem aszfalton, egész napos kirándulást Badacsonyba, komppal Fonyódról. Strandolás, kézműves foglalkozás, tűzoltó bemutató, habparti, divatbemutató, Karaoke disco és egyéb meglepetések.

Közben fagyizás, szórakozás, buli fanta haverok stb…!

 

A rendezők a változtatás jogát fenntartják

 

 

 

Jelentkezési lap letöltése

 

Kérjük, hogy a jelentkezési lapot, valamint a dokumentumban található szülői nyilatkozatot egyaránt töltsd ki és együtt küld meg címünkre.