Közlemény – 2010.03.08.

A TMRSZ 2010. március 10-én tartandó
demonstrációjával kapcsolatban

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete 2010. március 10-én
9 órai kezdettel újabb tiltakozó demonstrációt tart
a Budapest, V. Kossuth Téren az IRM épülete előtt.

 

Tiltakozásunk a kormányzat újabb trükközései miatti

1. rendőrségi dolgozók jövedelem csökkenések,
2. a cafeteria szintjének megemelése,
3. és az illetményemelés több évi elmaradása miatt fogalmazódik meg.

A Bajnai kormányzat a BRDSZ-szel és az FRSZ-szel, a törpe RKDSZ-el kötött szégyenteljes cafeteria megállapodásra hivatkozva továbbra sem mutat hajlandóságot arra, hogy az utóbbi 8 év elvonásait a választások évében kompenzálja. A rendőrcsaládok tízezreit nyomorító jelenlegi kormányzat és annak elődje a rendőrségi dolgozók 13. havi illetményét először “feldarabolta”, majd mára már szinte teljes egészében eltulajdonította.

A 13. havi illetmény kompenzálásának szándéka újabb hazugság és megtévesztés az erős rendőrséget akaró közvélemény irányába.

 

A valóság ezzel szemben az, hogy a szuperbruttósításnak nevezett újabb trükk bizonyítottan legalább 15 ezer rendőrségi dolgozó esetében jelentős – havi szinten nettó több ezer forintos mértékű – illetménycsökkenést eredményezett.

 

A BRDSZ-FRSZ-Bajnai kormányzat közötti mutyi eredményeként hangoztatott cafeteria alkalmatlan mind az eltrükközött 13. havi kompenzálására, mind az illetmény csökkenésének a visszapótlására.

A cafeteria jelenlegi szintje jelenleg mintegy havi 15 ezer forintos visszapótlást jelent a dolgozók részére, amely nemhogy alkalmas lenne a 13 havi illetmény kompenzálására, de sok esetben még a korábban biztosított természetbeni juttatások szintjét sem éri el.

Az elmúlt években a BRDSZ és az FRSZ önös érdekek mentén kötött gyalázatos mutyi megállapodásainak eredményeként a rendőrségi dolgozók szerzett jogaiért a TMRSZ áll ki.

Elfogadhatatlan, hogy a kitartott tisztségviselők által vezetett mutyi szakszervezetekkel kötött megállapodásokra hivatkozva az összes rendőrségi dolgozó szerzett jogait a köztörvényes csalóként viselkedő kormányzat eltrükközze!

Elfogadhatatlan az is, – miközben a Hagyó-Zuschlag Zártkörű Részvénytársaság által kidolgozott struktúrákban közpénz milliárdok tűnnek el nyomtalanul kormányközeli “tanácsadók” feneketlen zsebeiben, miközben 10 méter szintkülönbségű szántókon fúratnak közpénz milliárdokért alagutakat, vagy a világ egyik legdrágább metróberuházása és hídfelújítása zajlik a Panama-csatorna beruházását megszégyenítő és pofátlanságban azon túlnövő módon -, hogy a kormányzat a “nemzetközi gazdasági helyzet fokozódására” hivatkozó régen még bevált kommunista szlogenre hivatkozva lopja el a rendőrségi dolgozók pénzét!

Elég a rendőrök meglopásából!

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete követeli, hogy a kormányzat vonja le a megfelelő következtetéseket és szakmai alkalmatlanságukból néhány nap alatt tanúbizonyságot tevő Csizmár Gábor államtitkárt és Forgács Imre rendészeti minisztert, mentse fel tisztségéből!

Követeljük, hogy a rendőrségi dolgozók cafeteria szintjét a munkavállalói oldal által korábban egységesen követelt 10-szeres szintre emelje fel!

Követeljük, hogy a szuperbruttósítás miatt jövedelemcsökkenést szenvedett mintegy 15 ezer fő részére a kormányzat adjon megfelelő mértékű kompenzációt a 10-szeres cafeteria szinten felül!

Követeljük, hogy a rendőrök 2010. évi béremelésére a kormányzat tegyen javaslatot 2010. január 1-jére visszamenőlegesen!

A rendőrségi dolgozók illetményemelés helyett az utóbbi 8 évben, reálbércsökkenésben részesültek a csak nevében szociáldemokrata színezetű, de valójában népnyúzó, a nagytőkés és bankárkaszt érdekeit szem előtt tartó jelenlegi kormányzattól.

A jelenlegi kormányzat elvonó trükközése – és a sárga szakszervezetek asszisztáló, kvázi bűnsegédi magatartásának segítsége – ellen minden magyarországi bérből és fizetésből élő, vagy munkájától megfosztott állampolgárnak tiltakoznia kell, és ki kell fejeznie elégedetlenségét az elkövetkezendő hetekben!

Az a kormányzat, amely a munkavállalók százezreit dönti a nyomorba a fokozatos elvonásokkal, adótrükközésekkel, és közben úton-útfélen azt állítja, hogy erős rendészetet hoz létre, az a kormányzat hazug, hiteltelen, rendőrnyomorító kormányzat. Olyan, mint a jelenlegi kormányzat, amelynek két tárgyalója hangosan, bárdolatlanul és cinikus módon, szó szerint kiröhögte a munkavállalók igényét. A kommunista rendszerben szocializálódott Csizmár Gábor és Forgács Imre viselkedése igazolta, hogy a rendszerváltás során nem történt változás a régi elvtársak által ma is tanúsított hatalmi gőg és arrogancia terén.

A tárgyalások megkezdése előtt a régi reflexek szerint miniszterkedő Forgács Gábor raportra rendelte a BRDSZ és az FRSZ vezetőit, velük még a tárgyalások megkezdése előtt zárt ajtók mögött folytatott megbeszélést, tőlük megszokott módon cáfolták azt, hogy bármiféle mutyi előkészítése zajlott volna, vagy hogy a cafeteria tárgya felmerült volna ezeken a külön megbeszéléseken.

Demonstrációnkon tiltakozni fogunk a kormányzat jelenlegi hazug és trükkös álláspontja, valamint a tárgyalásokon tanúsított kormányzati-BRDSZ-FRSZ mutyimegállapodás miatt, és követeljük a tisztességes béremelést és a tisztességes cafeteria mérték megadását!

 

 

Szekszárd, 2010. március 8.

 

TMRSZ Demonstrációs Bizottság

 

 

Közlemény

 

Letöltés: Nagyméretű JPG fájlként (2 MB)