- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Újra akcióban

A TMRSZ továbbra is követeli a rendőrszakszervezetek által eredetileg megfogalmazott cafeteria mérték megadását a rendőrségi munkavállalók számára. Továbbra is szeretnék a közvélemény figyelmét felhívni és rámutatni arra, hogy a rendőrök életszínvonalának folyamatos csökkenését eredményező, és évek óta tartó kormányzati ténykedés elfogadhatatlan a magyar rendőrség munkavállalói számára.
A TMRSZ továbbra is kitart követelése mellett, ha kell a hivatalban lévő kormány utolsó napjaiban is fel fogja hívni a közvélemény figyelmét arra, hogy a kormányzat kötelessége javítani az ismét becsapott munkavállalók helyzetén.

 

Továbbra is követeljük, hogy a kormányzat a költségvetés tartaléka terhére elsősorban ne korrupciógyanús ügyletekre és ne bankmentésre költse el az adófizetők pénzét, hanem az állami alkalmazottak – és különösen a rendőrségi dolgozók esetében – és a magyarországi munkavállalók siralmas egzisztenciális helyzetén próbáljon javítani.

Elfogadhatatlan, hogy míg a minisztériumokban a kormánypártok által elhelyezett irodista komisszárok 450-850 ezer forinti cafeteria juttatásban részesülnek, addig a közrend fenntartásáért felelős rendőrségi munkavállalók csupán ennek töredékét kapják.

A kormányzat mandátumának vége felé közelítve is tovább feszíti a húrt, továbbra is csalárd módon viszonyul a rendőrségi dolgozók jogos követelése, az elvont 13. havi juttatás kompenzációjának igényéhez, miközben az utóbbi hetekben is költségvetési pénzek tízmilliárdjait trükközik el a magyar adófizetők elől és jellemző módon azt hazudják, hogy szűkös költségvetési korlátok között kell egyensúlyozniuk.

Ez a kifogás hiteltelensége okán elfogadhatatlan  és bízunk abban, hogy a kormányzat meghallgatja és akceptálja a rendőrségi dolgozók követelését, ellenkező esetben a következményekért viselnie kell a felelősséget.